Danas će ponovno makarska dvorana biti puna, jer se u četvrtfinalu Kupu, s početkom u 19 sati, sastaju se stari sportski rivali i prvi susjedi Novo Vrijeme Apfel i Vrgorac

Ne treba isticati koliko je dvoboj važan za obje momčadi, pogotovo jer nema popravnog. Makarani utakmicu dočekuju u boljoj atmosferi, igraju dobro, lepršavo… „melju“ protivnike. No, ima jedan problem – Vrgorac nisu pobijedili u osam posljednjih utakmica, jednostavno – „nebesko-plavi“ im ne leže. 

Kako probiti kućicu

– Povuku se na naš visoki presing u „kućicu“ i čekaju svoju priliku te bacaju duge lopte na pivota, vjerujem da će tako biti i ovaj put. Znamo sve jedni o drugima i utakmica može otići na obje strane. Dat ćemo sve od sebe da prođemo na Final Four. Želimo, ako je moguće, uzeti oba trofeja ove sezone. Hoćemo li se kandidirati za završnicu Kupa? Ne znam. To je pitanje za Upravu. Motiva nam neće nedostajati, želimo prekinuti negativnu seriju protiv njih i vjerujem da će to biti baš u Kupu. Ne bih nikoga posebno izdvajao iz Vrgorca, radi se o kvalitetnoj ekipi, dobro popunjenoj na svim pozicijama – kazao je Duje Bajrušević, „prva violina“ momčadi Tea Strunje. 

Sastav Pjera Malvasije upao je u crnu seriju, osvojio samo mršavi bod u dva prvenstvena kola, premalo je to za ekipu poput Vrgorca koja želi igrati zapaženu ulogu i u Prvenstvu i Kupu. Sad su došli u poziciju da stvari spašavaju protiv Novog Vremena Apfel, u njihov utvrdi. No, na muci se poznaju junaci. Nakon više od četiri i pol godine, na makarskom parketu ponovno će zaigrati Toni Jelavić, ali ne u „ljubičastom“ dresu, nego u „nebesko-plavom“ kojeg nose igrači s druge strane Biokova.

Jelavić: Vraćam se gdje je sve počelo 

– Vraćam se tamo gdje je sve počelo, na domaći parket. Sretan sam zbog toga, posebno ako to okrunimo pobjedom. Novo Vrijeme Apfel odlična je ekipa, posebno bih izdvojio Bajruševića, Duda, Lucasa i Kazazića,  ali mi znamo da možemo do pobjede, Što se tiče mene osobno, možda ću malo više energije i truda uložiti nego inače da prođemo dalje u Kupu. Jesmo li podbacili u ove dvije posljednje utakmice? Bodovno da, ali igrali smo dobro, posebno protiv Universitasa, no raspoloženi Franko Bilić i naše greške koštali su nas bodova. U Vrgorcu mi je odlično, poznanici su mi postali prijatelji, prava smo klapa i vjerujem da će nas pratiti i sportski rezultati ove sezone – istaknuo je Jelavić.(Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime