Uoči najavljenog sastanka sa gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem, Vedran Uranija, nekoć slavni sindikalist, a danas poznatiji po druženju sa pripadnicima zadarskog kriminalnog podzemlja, objasnit će odakle mu ideja o 10-postotnom povećanju plaća djelatnicima Liburnije

Hoće li Branko Dukić popustiti sindikalnim pritiscima o povećanju plaća u Liburniji?

Tako će javnost konačno doznati koliko u novcima iznosi tih traženih 10 posto i kako svojevrsni majstor magije i ulične performancije misli preraspodijeliti nemali mjesečni iznos, a da nije na teret svih građana, poreznih obveznika. U tome će mu pomoći i kadar iz Zagreba, notorni Stjepan Lisičak koji je itekako dobro upoznat sa iznimnim falsifikatorskim  umijećima Vedrana Uranije i njegovim suspektnim zastupanjima diljem Dalmacije.

Stjepan Lisičak

Njih dvojica pokušat će uvjeriti gradonačelnika Dukića, ali i Edvina Šimunova, direktora Liburnije koji je na toj poziciji još od prošlog stoljeća da novaca u Liburniji ima, samo oni to, eto, ne znaju.
Zapravo to nitko ne zna jer Liburniju od stečaja spašavaju samo izdašne donacije Grada Zadra koje godišnje znaju dosegnuti iznos i od 13 milijuna kuna, odnosno više od milijun kuna mjesečno!

Edvin Šimunov

Ako Vedran Uranija doista ima ideju odakle izvući 10 posto ukupnog proračuna Liburnije nekakvim preraspodjelama, onda je ovaj sindikalist zapravo čudotvorac za kojeg je onda šteta da ga gradonačelnik Branko Dukić ne angažira da preraspodjelama podigne plaće u svim gradskim poduzećima. Na kraju bi se moglo doznati da Vedrana Uraniju dijeli tek mala nit od financijskog genija do primjerice nekog s prosječnim umijećem farbanja kose i pudranja lica.

Liburnija d.o.o. je 2017. zabilježila gubitak u iznosu od 4.714.187 kn. Pozitivan rezultat poslovanja u 2016. rezultat je prvenstveno evidentiranih prihoda od subvencija Grada Zadra u razdoblju od siječnja do rujna 2016. godine u iznosu od 3.750.000 kn, kazao je na zapisnik Nadzornog odbora kojem je donedavno predsjedao Ante Babić, aktualni zamjenik gradonačelnika Dukića. Dakle, bez subvencija Grada Zadra, Liburnija d.o.o. bi otišla u stečaj.

Isto tako se postavlja pitanje kakav je to direktor Edvin Šimunov koji Liburnijom upravlja od prošlog stoljeća, a ne zna da ima 10 posto viška novca u blagajni poduzeća koji bi mogao podijeliti svojim radnicima? Isto pitanje odnosi se i na Nadzorni odbor čiji članovi na čelu sa svojim predsjednikom očito nemaju pojma da Liburnija ima novčane viškove?
S nestrpljenjem se očekuje ishod sastanka dvojice spomenutih sindikalaca s gradonačelnikom Brankom Dukićem kako bi se doznalo odakle će Vedran Uranija izvući 10 posto i koliki je to iznos na godišnjoj razini. Ako informacije sa sastanka ne budu dostupne javnosti, vjerujemo da će nekako informacija procuriti i biti objavljena u jednom lokalnom niskotiražnom listu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime