Tonći Bilić je u suradnji sa Lori Veličković, Tonijem Skakom i još nekolicinom gradskih službenika izrežirao veliku namještaljku kako bi pošto-poto dao otkaze komunalnim redarima Peri Gazilju i Zdenku Rosi.

Neposredno nakon nezakonite sistematizacije, Tonći Bilić, Lori Veličković i Toni Skako uvjeravali su javnost kako su Pero Gazilj i Zdenko Roso dobili otkaze jer je protiv njih podnesen prijedlog za pokretanje disciplinskog postupka. Nikakav postupak se protiv ove dvojice komunalnih redara nije vodio niti se vodi, no tim dezinformacijama, očitim  neistinama, Bilić, Veličković i Skako su pokušali opravdati vlastito bezakonje. Ne samo to. Davanje lažnog iskaza predstavlja kazneno djelo čega su itekako svjesni i Toni Skako i Tonći Bilić, a  pogotovo Lori Veličković koja je po struci pravnica.
Istine radi, da je sistematizacija nezakonita, znali su svi, no Tonći Bilić je tvrdoglavo tjerao svoje više od godinu dana svjestan da novčane sankcije neće snositi osobno već da će sve platiti građani Makarske, isti oni koji su mu dali povjerenje da vodi grad. Ministarstvo uprave na čelu s ministrom Arsenom Baukom s kojim se Bilić svojedobno volio grliti NAREDILO je još 9.listopada prošle godine gradonačelniku da uskladi Pravilnik o unutarnjem redu s odredbama Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi te da PONIŠTI otkaze Peri Gazilju i Zdenku Rosi. bilic i baukNaravno, Tonći Bilić to nije poslušao već je i dalje tjerao svoje, po mnogima osvetnički čin protiv Gazilja i Rose jer su se javno usudili progovoriti o kriminalu u makarskoj Gradskoj upravi.
Sada kada je i Visoki upravni sud RH donio presudu prema kojoj je sistematizacija nezakonita, a samim time i otkazi Gazilju i Rosi, gradonačelnik Bilić umjesto da prihvati poraz, piše nesuvisla priopćenja i tako čini dodatnu štetu proračunu Grada Makarske.
Koliko je sve bilo izrežirano, ilustrira i dokument od 13.studenog 2014., dakle prije donošenja nezakonite sistematizacije kojeg potpisuje Toni Skako iz kojeg nedvojbeno proizlazi da su navodi iz kaznene prijave koju su podnijeli komunalni redari točni!

skako priznanje
Toni Skako priznao je da je krišio zakone zbog neznanja?!

Naime, Skako u svom očitovanju na optužbe iz kaznene prijave navodi kako nije znao da se potpisi na prekršajnim nalozima ne smiju falsificirati?!  Priznaje i to kako je naloge Pere Gazilja i Zdenka Rose pisao i potpisivao on osobno i njegova kolegica Ivana Ljoljo! Zanimljivi su i policijski iskazi u kojima neki od aktera neviđene hajke na dvojicu komunalnih redara daju lažne iskaze, no protiv njih do danas policija, USKOK,  a ni DORH nisu  pokrenuli niti jedan postupak. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Ma nemogu vjerovati da se to dogadja u Makarskoj! Sude godinama sudci bez diploma ili bolje reci sa laziranim Sarajevskim Uvjerenjima o polozenom pravosudnom ispitu .Sef urbanizma s laziranom diplomom 20 godina izdaje gradjevne dozvole.ODO Makarska preuzima kci kriminalca sa mjesta savjetnice.To su kadrovi Mladena Bajica. Sodan kleptoman otudjio Marivu dd,poslovni prostor Na Rivi,Bajicev susjed Jaksa Medic jednim ugovorom zamracio revolvingom 13 milijuna maraka 31.12.1993 godine i nikom nista?! Sad se cudimo redarima i Prskeri? Ni jedan dokument valjan nemaju da nsplacuju porez na ime javnih povrsina,gradski poglavari,al kada drzavnu imovinu stiti Mladen Bajic sve je moguce!

  2. Pecatu, po Zakonu RH, za Ratno profiterstvo nema zastare. Došli su pravi na Vlast, pa kad ih sada oni raspale. Strpljen spašen. Čuvaj zdravlje!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime