Članica stranke GLAS, te bivša ministrica vanjskih poslova komentirala je odluku austrijskih biskupa da zabrane održavanje mise na Bleiburgu zbog toga što to, kako su kazali, narušava ugled katoličke crkve

Podsjetimo, Koruška Katolička crkva odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanjem mise na Lojbaškom polju pored Bleiburga zbog toga jer se ova misa politički instrumentalizira, priopćila je nedavno tamošnja Katolička crkva. “Misa na polju pored Bleiburga postala je dio manifestacije koja se politički instrumentalizira i dio je političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom doživljavanju i tumačenju povijesti“, stoji u pismu koje je potpisao tajnik biskupije u Klangenfurtu monisnjor Engelbert Guggenberger.

“Iznimno mi je žao da tu odluku nije donijela Katolička crkva u Hrvatskoj i hrvatske vlasti, nego obrnuto. Takva slika šteti i Austriji i Crkvi, i oni tu svinjariju više ne žele trpjeti. Komemoracija žrtvama Bleiburga iskorištavana je za rehabilitaciju fašizma, ustašluka, zločina i  zločinaca iz Drugog svjetskog rata”, kaže Vesna Pusić. “Bilo bi jako dobro da je to rekla Katolička crkva u Hrvatskoj”, dodaje. (N1)

3 KOMENTARI

  1. Ova spodoba je uz Mesića najcrnji izdanak hrvatske političke scene, mrzi sve Hrvatsko, veleizdajnica koja i danas govori po Svijetu kako smo izvršili “agresiju na BIH” i druge gadosti, ona je neprijatelj ove Države da većeg nema niti među domačim četnicima, i svaki dan prosipa svoj otrov, gadi, smrdi i onečišćuje hrvatski zrak, a nikad nije prozvana za “govor mržnje” koji iz nje suklja kao vatra iz zmajeva ždrila… većeg mrzitelja Hrvatske i svega hrvatskog nema na ovom tužnom Svijetu!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime