Jutros u deset sati počela je deložacija Dubravke Jasike iz  obiteljske kuće u Svetom Filipu i Jakovu. Iako je Tvrdila da nikome ništa nije dužna niti je ikome prodala kuću, svejedno je izbačena zajedno sa još nekoliko članova udruge „Živi zid“.

Aktivisti „Živog zida“ apelirali su na kordon policije da ne izbacuju Jasiku iz kuće, a u jednom trenutku je izgledalo da su i policajci htjeli popustiti kada su skinuli kacige i stavili policijske kape na glavu. To je, nažalost, potrajalo samo nekoliko minuta i deložacija je „odrađena“. Drama u Sv. Filip i Jakovu dodatno se produbila kada su policajci trudnicu koja je sve snimala svojim mobitelom podignuli i ugurali u maricu! Konačno, zadarska policija privela je 29 ljudi!
Priopćenjem se oglasio Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske:
„Jutros su policijski službenici Policijske uprave zadarske, na temelju zahtjeva Općinskog suda u Zadru, pružili pomoć sudskom službeniku u izvršenju odluke suda, u obiteljskoj kući u Sv. Filipu i Jakovu. Prilikom pružanja pomoći rad sudskog službenika ometalo je 29 osoba koje su odbile zapovijed da se udalje. Prema njima policijski službenici uporabili su zahvate za privođenje te su svi privedeni u službene prostorije policije, gdje je u ovom trenutku u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prema za sad dostupnim informacijama tijekom privođenja nitko nije ozlijeđen. U blizini mjesta pružanja pomoći, tijek događaja pratilo je više novinskih ekipa koje policija ni na koji način nije ometala u njihovom radu, što je i vidljivo iz izvješća novinara brojnih redakcija s mjesta događaja.“.
Što je prethodilo mučnoj deložaciji Dubravke Jasike, možete i sami vidjeti u priloženom videu u kojem ona opisuje svoju životnu priču.