Noćas iza ponoći dogodila se havarija na jedrilici kojeg je jak vjetar nosio prema hridima ispred svjetionika Sv. Petar u Makarskoj

Strani turisti, njih desetak se nalazilo na usidrenoj jedrilici kada je počeo puhati jak vjetar. Zbog, očito, nestručnog sidrenja, vjetar je otkačio jedrilicu i nosio ju velikom brzinom prema hridima. Ustrašeni i nemoćni turisti sa jedrilice su zapomagali, zvali pomoć, no na kraju su im pomogli Goran Vranješ i Joze Kumrić koji su prvi priskočili uplašenim strancima i izvukli ih na obalu.

U akciji spašavanja sudjelovali su i policijski službenici PP Makarska. Goran Vranješ je nedavno sudjelovao u akciji spašavanja u moru ispred makarske grote, a prethodno je spasio i dvije djevojke koje je na supu otpuhala bura. Upravo ovaj posljednji primjer spašavanja potvrđuje da Makarska mora imati vlastitu spasilačku službu na moru. Nažalost, županijske vlasti kao ni Grad Makarska nisu pokazali dovoljno sluha za tu problematiku. Imali su, rekli bi neki, više sreće nego pameti jer nitko nije smrtno stradao.

Na kraju, nadamo se da će netko prepoznati Gorana Vranješa kao kandidata za Nagradu Grada Makarske jer se u nebrojenim akcijama spašavanja dokazao kao veliki humanist.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime