Čelnici koalicije SRCEM ZA ZADAR, Marko Vučetić, Daniel Radeta i Ante Rubeša organizirali su danas edukativno-tematski izlet na ilegalnom odlagalištu otpada u Diklu

Novinari su mogli svjedočiti zatrpanim protupožarnim putovima, hrpama smeća uz samu prometnicu. – Lokalne politike nisu politike riječi i to riječi koje govore o stvarnosti koja tek treba doći. Lokalne politike su stvarnost pogleda i zbog toga smo se danas našli u ovoj šumi, da vidimo našim pogledom što lokalne politike čine gradu Zadru i Zadranima. Lokalne politike koje na ovakav način gospodare otpadom su lokalne politike koje su kompromitirale svoj vlastiti cilj, a to je briga o prostoru i građanima. Gradonačelnik Branko Dukić je jučer nehotice dao definiciju korupcije na lokalnoj razini. On je, kada je državni tajnik Šime Erlić, uručio ugovor o dovršenju Centra za mlade u Zadru, rekao kako je dobro imati svoje ljude u svim polugama vlasti. Kad imate ljude u svim polugama vlasti radi se o korupciji, a ne o brizi i poštivanju zakonitosti, kazao je Marko Vučetić.

Prema njegovim riječima, ako gradom Zadrom počnu upravljati ljudi koji osjećaju što je to briga i da se lokalne politike vode srcem, umjesto deponija i nereda u prostoru, možda ćemo umjesto ilegalnih odlagališta otpada imati golf terene. -Zadar je napušten grad. Priča o uspjehu je priča koju sada možete vidjeti i koju svojim pogledom možete verificirati. Ovo vam je lokalna politika. Sama srž i osnova lokalne politike se nalazi i iza vas i ispred vas. To je politika nebrige o prostoru, politika izigravanja građana i politika trovanja i uništavanja ovog predivnog područja u kojem živimo i u kojem bi trebalo živjeti našom brigom. Zadar je 30 godina izdan grad. Priča o uspjehu je priča o kompromitaciji i onome što je Dukić jučer rekao, o korupciji na lokalnoj razini. Kad vodite računa da imate svoje ljude u polugama vlasti, onda ne možete voditi računa o građanima. Grad Zadar je grad u kojem treba oživjeti onaj slogan koji je izdao grad, a to je Zadar ne smije stati. Taj slogan danas trebamo živjeti i reći grad Zadar je stao zahvaljujući HDZ-u i grad Zadar ne smije stati zahvaljujući zainteresiranim građanima. Trebamo napokon srcem obgrliti ovaj prostor i razvijati politike skrbi, politike ugodnog života, politike estetskog užitka, dobrote i ljepote i svega onoga što jedan život čini smislenim i plemenitim. Inače ćemo se ugušiti u doslovnom i prenesenom smislu; ugušit ćemo se u smeću u doslovnom smislu, a u prenesenom ćemo se ugušiti u smeću lokalnih politika, kazao je Vučetić.

1 KOMENTAR

 1. izborna preparation Kalmete i Lovrinke u Zadru 97
  Bagru Sanju Duimovic
  Sjeti de Zadre
  Božidar Kalmeta uz pomoć Općinskog suda u Zadru 2003. godine vlasnike je zemlje na Višnjiku proglasio osobama nepoznata prebivališta te im je po kratkom postupku oduzeo vrijedno zemljište, koje je zatim preprodao privatnom poduzetniku. Akteri operacije “proglasi ih nestalima i oduzmi im zemljište” bili su i tadašnji zadarski pročelnik za urbanizam Zdravko Livaković te tajnica Grada Zadra Ana Lovrin. Oni su uime Grada Zadra na sudu tvrdili da je čak 58 vlasnika zemljišta na Višnjiku nepoznatog boravišta i da ne mogu doći do njih, što je sud bez ikakvih problema prihvatio pa je kao njihova pravnog skrbnika imenovao odvjetnika Smiljana Bakočevića, koji je u kumskim vezama s Livakovićem.
  No Bakočević se uopće nije pojavio na sudu kad se odlučivalo o vlasništvu nad spornim zemljištem.

  Fukaro ti i dalje glasaj za Zlo !!!
  Bog ti sudio nemas isprike nacionalisticka Govedino!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime