Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Služba Zagreb, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i carinskim službenicima Carinske uprave Ministarstva financija, u nastavku kriminalističkog istraživanja jučer su u luci Ploče zaplijenili brodski kontejner koji je u luku Ploče dopremljen 2. veljače 2022. godine u organizaciji ranije prijavljenih osumnjičenika, a koji je prema teretnici trebao sadržavati staklene proizvode odnosno čaše

Provedenom pretragom utvrđeno je kako se u istome nalazi 789.840 kutija ili 15.796.800 komada cigareta bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a koje cigarete su u kontejneru bile skrivene iza staklenih čaša poduzeća iz Dubaija namijenjenih poduzeću iz Bratislave.

Navedene cigarete su oduzete te će biti pohranjene do donošenja odluke o uništavanju.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policijski službenici su podnijeli posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave protiv šestorice osumnjičenih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime