Branko Katić, vijećnik iz kvote MOST-a je na današnjoj sjednici Skupštine Zadarske županije predložio inicijativu za smjenom općinskog državnog odvjetnika u Zadru, Ivice Škare

Dolaskom za govornicu, Branko Katić je upozorio da Zadarskom županijom i Zadrom ne vlada obična hobotnica već pravi kraken. U nastavku objavljujemo njegov govor koji je šokirao mnoge.

“Zadrom i Zadarskom županijom vlada institucionalni političko-pravosudni kraken koji je utemeljen zloglasne 1997.godine na policijskom brodu „Brzi“ kada je počinjena skandalozna krađa izbora zahvaljujući kojem se po istom modelu vlada već tri desetljeća.

Prijateljima sve, neprijateljima zakon

24 godine kasnije, počinitelji izborne krađe, sve redom policijski, pravosudni i politički dužnosnici nisu procesuirani već su i napredovali, a institucije silom žele uništiti tragove neviđenog zločina zbog kojeg naši sugrađani žive u sumraku demokracije.

Ovih dana aktualizirano je pitanje stanja kaznenog spisa protiv počinitelja izborne krađe koji se čuva u zadarskom Državnom arhivu. Općinski državni odvjetnik Ivica Škara u razmaku od nekoliko mjeseci od Državnog arhiva u Zadru na nezakonit način traži da se predmet izluči i uništi! Sve to događa se u vrijeme kada se počelo raspitivati i ponovo pisati o izbornoj krađi iz 1997.godine. Brže bolje stiže jedan, pa onda i drugi zahtjev za izlučenjem, no do danas nema dokaza da je predmet i uništen! Očito sam bio u pravu jer sam već i ranije ukazivao na kognitivne sposobnosti općinskog državnog odvjetnika Škare.

Da su u opsegu kruga, kako davno reče jedna mudra glava, početak i kraj isti, vidljivo je u djelovanju pravosudnih izdanaka tog krakena.  Naime, te nakupine paralelnog pravosudnog sustava nisu instrument pravde u rukama krakena, nego instrument moći i kao takvi tvorci mnogih okolnosti od 1997 godine do danas.

Stoga danas pokrećem inicijativu za smjenu tj. suspenziju i pokretanje stegovnog postupka Ivice Škare sa mjesta općinskog državnog odvjetnika u Zadru i da se spis ne uništi već da se da javnosti na uvid jer iz dostupne dokumentacije nije vidljivo da je i kad uništen.  

Na kraju, bit će zanimljivo vidjeti na koji način će o ovoj inicijativi izvijestiti u određenim medijima i biltenima plaćenici, a više detalja iznijet ću na novinskoj konferenciji kao i nova imena očekujući reakciju institucija!”, kazao je Branko Katić, a cijeli VIDEO možete pogledati u prilogu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime