Slijedom više medijskih upita upućenih na adresu Čapljinske neovisne stranke na temu sudjelovanja na plenarnoj sjednici HNS-a, objavljujemo njihovo priopćenje u cilju kvalitetnijeg informiranja javnosti

Kao lokalnoj i, relativno, maloj stranci koja djeluje u neokomunističkom i partijski totalitarno vođenom društvu skučen je i medijski, ali i širi društveno politički prostor za slanje poruka javnosti. Mediji su, kao i društvo općenito, na žalost u službi te iste partije, pa je dojam u javnosti kako oporbena misao ne postoji. „Ne postoji“ osobito u većinski hrvatsko lokalnim sredinama, poput Čapljine. Zato smo odlučili sudjelovati na plenarnoj sjednici HNS-a. Nisu svi Hrvati „partija“, a pogotovo nisu svi Hrvati slijepi pored zdravih očiju. Da smo bili u pravu, pokazuje i ovaj interes javnosti zbog našeg sudjelovanja u radu, a osobito zbog govora predsjednika ČNS-a Pere Previšića.

Naime, kako je to inače običaj u partijski totalitarnim režimima i plenarna sjednica HNS-a je organizirana u tom duhu. Mediji su prenosili strogo diktirani i kontrolirani protokolarni dio u kojem su se izredali partijski dužnosnici sa svojim govorima, a „demokratski“ dio u kojem je otvorena mogućnost govora ostalim zastupnicima HNS-a, po striktnoj zamolbi predsjedavajućeg g. Dragana Čovića, je bio zatvoren medijima. Ako živimo u demokratskom društvu 21. stoljeća, čega se to plašimo? Izgovorene riječi?

U tom, za javnost, zatvorenom dijelu predsjednik ČNS-a Pero Previšić je održao govor u kojem je analizirao deklaraciju, dokumente demografske strategije i sve drugo o čemu je bilo govora na HNS-u. Sudeći po negativnim reakcijama partijskih piskarala i pijuna, ali i brojnim pozitivnim reakcijama partijski neopterećenih ljudi, govor nije nikoga ostavio ravnodušnim. Budući da govor predsjednika Previšića mediji nisu prenijeli, ali je isti bio snimljen od strane pojedinih zastupnika, istog smo prenijeli na naš youtube kanal i može se pregledati na poveznici:

Partijskim dužnosnicima i njihovim glasnogovornicima ovim putem poručujemo: ako je u govoru nešto neistina, dokažite! Ako nije, čemu se bunite?

                                           Čapljinska neovisna stranka-Čapljina u srcu


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime