Zaljubljenici u jedrenje i more, među kojima se nalaze i mnogi poznati glazbenici, glumci, sportaši ali i poslovni ljudi, u petak 18.10. kreću iz Splita na još jednu Višku regatu, naše najprestižnije jedriličarsko natjecanje

Viška regata ove godine obilježava jubilej kojim se ne može ponositi mnogo sportskih natjecanja: već 75 godina na ovom događaju splitski Jedriličarski klub Labud okuplja ono najbolje od hrvatskog i europskog jedrenja, bilo da se radi o ljudima željnima sportskog nadmetanja ili onima koji naprosto uživaju u suživotu s prirodnim elementima. I ove godina Viška regata doseže svoje rekorde popularnosti – očekuje se više od 1.000 jedriličara i više od 150 posada iz cijele Europe.

Prema dinamici dosadašnjih prijava vidljiv je ogroman interes i sve veći broj prijava profesionalnih posada, a prijave ukazuju kako se povećava i interes međunarodnih natjecatelja, te se očekuju posade iz desetak država. Kakvi će vremenski uvjeti pratiti jedriličare za sad je nezahvalno prognozirati, ali sigurni smo kako će i u svom jubilarnom izdanju ova najveća jadranska odobalna regata tražiti maksimum znanja i iskustva od posada.

Dinamika prijava može se pratiti putem linka: https://www.jklabud.hr/viska-regata/prijave-online

Ova najprestižnija hrvatska regata i ove će godine pružiti i sportsko i zabavno iskustvo, kako izravnim sudionicima tako i njihovim prijateljima i gostima. 

Među prijavljenima ponovno se nalaze mnoga poznata lica: glumac Vedran Mlikota, glazbenici Marijan Ban i Jurica Pađen, te ugledni poslovni ljudi poput proslavljenog hrvatskogkošarkaša Željka Jerkova, Joška Berketa vlasnik Marine Kaštela, Zvonka Kotarca, dalmatinski građevinara i vlasnika splitskih hotela Atrium i Amfora Resort, Nike Deškovića,  vlasnika njemačke tvrtke za on-line trgovinu automobilima Instamotion, Darka Smrkinića, vlasnika zadarskog Radija 057 i Saše Kekovića, crnogorski građevinski poduzetnik.

„Od ove godine započinjemo s novim iskoracima u organizaciji i pozicioniranju Viške regate, prije svega kako bismo pomirili njenu sportsku i revijalnu stranu. Pozivamo stoga jedriličare, kao i sve zaljubljenike u more, vjetar i otok Vis, da nam se pridruže i svojim prisustvom uveličaju ovu jedinstveni jedriličarski događaj i jubilej, 75 godina Viške regate, rekao je Ante Mlikota, predsjednik Jedriličarskog kuba Labud iz Splita.

Na samom startu u Splitu, u petak 18.10., lukobrani Splitske luke i ACI-a, te Sustipan ponovno će biti prekrasan prirodni amfiteatar za praćenje starta regate, a  Višani će na svoje doći u subotu i uživati u regati u Viškoj vali, ali i mnogim drugim zabavnim programima koje su organizatori pripremili za natjecatelje, goste i mještane Visa.

U petak od 15 sati u Visu kreće tradicionalna podjela fažola i brujeta za sudionike regate, a potom i prigodna prodaja kolača (O.Š. Vis) ispred općine.

Subota u Visu starta “Regatom u Viškom portu”, koja uvijek privlači mnoštvo gledatelja zbog svoje atraktivnosti. Dan se nastavlja domjencima i degustacijama u organizaciji Turističke zajednice Visa i grada Visa, počevši od 18 sati dodjelom pokala pobjednicima regate u luci VIS, te domjenka za koje brinu učenici S.Š. ANTUN MATIJAŠEVIĆ Karamaneo – VIS. Događanja u samom Visu nastavljaju se prodajom autohtonih viških sorti vina, rakija i likera te ostalih viških specijaliteta (na trgu ispred općine).

U nedjelju 20.10. regata iz Visa kreće u 9 sati, a Split će pobjednika dočekati već oko 12 sati, na velikom molu ACI marine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime