Šesti dan natjecanja u moru ispred Limassola muški ronioci natjecali su se u disciplini ronjenja u dubinu bez peraja, najtežoj disciplini

U najavama kurenta, zbog kojeg je natjecanje i prekinuto jučer u ženskoj kategoriji, ronioci su bili oprezni, ali najdublji su najavili hrabro. U najvišim najavama bili su Petar Klovar iz Rijeke koji je u disciplini FIM – povlačenja po konopu dan ranije ostvario najdublji ikad hrvatski uron 116 metara i postao najdublji Hrvat, te time osvojio drugo mjesto. Bez peraja Petar je najavio za prvo mjesto, ispred Alexey Molchanova iz Rusije i Vitomira Maričića međutim nakon black outa Petra i Alexeya u njihovim zaronima, Vitomir Maričić je iskusno odradio zaron za zlatnu medalju i 81 metar bez peraja. Abdel Alouach iz Francuske sa 78 metara te Welšanin Dean Cauche sa 77 su drugi i treći. 
Ženski predstavnici su imali nadoknadu od dana ranije te je Sanda Delija zaronila 55 metara s čim ima sigurno najmanje treće mjesto, ali za rasplet čekamo i druge natjecateljice. Od ostalih naših predstavnika uspješan nastup je upisao i Dino Maksan i Andre Grce.

Hrvatski tim se I dalje pokušava financirati crowd fundingom koji možete podržati tim preko njihove Indiegogo freediving kampanje( https://www.indiegogo.com/projects/croatian-team-freediving-world-championship-2021/#/ ). AIDA Hrvatska je potpuno volonterska organizacija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime