Nikako da se smire strasti vezane uz obnovu igrališta u Podprologu. Vrgorački HDZ-ovci negoduju zbog, po njima, visokih troškova, no gradonačelnik Pranić ih demantira

– Nakon konstantnog pozivanja gradonačelnika od strane lokalnog HDZ-a da održi svoje obećanje koje već tri godine uvrštava u proračun Grada Vrgorca, a koje je i bilo predviđeno proračunom gradonačelnika Grljušića (HDZ),kojeg je NLM srušio na Gradskom vijeću, mještani Podprologa su konačno, u veljači 2019., dočekali renoviranje igrališta, napisali su nam pismo članovi vrgoračkog HDZ-a.

Kažu kako je nakon konstituirajuće sjednice MO Podprolog, njegov predsjednik-Marko Jelavić(HDZ), poslao dopis gradonačelniku vezano za troškovnik u kojem stoji sljedeće: “Gradonačelnik je na svojoj službenoj FaceBook stranici naveo kako je postupak renovacije našeg mjesnog igrališta koštao nešto više od 134.000kn s PDV-om. Naravno, zagovornici smo transparentnog poslovanja i djelovanja, kako grada tako i Mjesnog odbora, te nam nije jasno kako je prevlačenje asfaltom u Rašćanima koštalo 20-ak tisuća kuna, a ovo naše skoro 7 puta više te smo iz tog razloga poslali dopis gradonačelniku Praniću u kojem tražimo, kao Mjesni odbor, dostavljanje troškovnika, na kojeg do danas još nije odgovorio-kao ni na 2 druga dopisa, a rok za dostavu odgovora je već odavno prošao.”.
HDZ-ovci iz Podprologa negoduju jer je navodno iz netom postavljenog asfalta počela nicati trava te da je to zato jer je debljina asfalta tek dva centimetra, pa sumnjaju u kvalitetu izvedenih radova.

Iz MO Podprolog poručuju kako se nadaju da će se doznati svi detalji pod uvjetom da na njihove dopise Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca i odgovori.

Kontaktirali smo gradonačelnika Pranića i postavili mu pitanja vezano uz obnovu igrališta u Podprologu.

– Nemam vremena za prozivanja predsjednika mladeži vrgoračkog HDZ-a koji očito ima viška vremena kao administrator brojnih stranica po FaceBook-u. Shvaćam ga, vrijeme je EU izbora. Vrijeme dopisa i PR članaka. Neka pošalje dopis stranačkoj središnjici u Zagreb i pita što je s tunelom Ravča-Drvenik. Uglavnom, nakon 25 godina napravljeno je igralište u Podprologu. Proziva nas ekipa koja je potrošila 5-6 milijuna kuna za igrališta oko Vrgorca, a mnoga uopće nemaju provedene postupke nabave. Dapače, sada Grad tuže pojedini ljudi na čijem su zemljištima pojedina igrališta napravljena. Što se tiče igrališta u Podprologu, ovlašteni projektant izradio je troškovnik, provedena je javna nabava za izvođača, izabran izvođač i nadzor. Okončana situacija je ovjerena iako nismo platili račun dok se nedostaci ne uklone o čemu smo obavijestili nadzor i izvođača dopisom nakon reagiranja komunalnog redara. Cijenu radova uvjetuje tržište u odnosu ponude i potražnje, a ne politika. Uspoređivati građevinske cijene iz 2016. i 2019. godine mogu samo paušalne osobe koje žele sve ispolitizirati. Što se tiče igrališta u Rašćanima, Grad Vrgorac nikada nije dobio račun za to igralište, pa ne znam cifre. U Gradu postoji narudžbenica prema Županijskim cestama od 20.4.2016.godine u vrijednosti 70.000,00 kn iako je to bilo za vrijeme Odluke o privremenom financiranju u kojoj nije bilo proračuna ni plana nabave. Spreman sam surađivati sa svim predsjednicima mjesnih odbora koji žele raditi, a ne politizirati. Gradonačelnik polaže račune gradskim vijećnicima, a ne predsjednicima mjesnih odbora. Žao mi je što nemam više vremena odgovoriti na ovo pitanje jer sam trenutno opterećen financijskim stabiliziranjem Komunalnog koje je bilo u blokadi zbog kostura iz ormara i neplaćenih računa iz 2014/15 godine, kazao je za portal Megamedia Ante Pranić.

1 KOMENTAR

  1. O čemu je riječ? O prihodima, rashodima, dugovima ili o igralištima u Podprologu i Rašćanima čija je obnova bila 6-7 puta jeftinija?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime