Vrhovni sud potvrdio je oslobađajuću presudu Tanji Mesaroš (39) za smrt svekrve Ane Milas (67) u rujnu 2010. godine u Zmijavcima

Njihovom odlukom potvrđena je presuda Županijskog suda u Splitu iz srpnja prošle godine kada seTanji Mesaroš po drugi put sudilo za teško ubojstvo te joj je prijetila dugotrajna kazna zatvora do 40 godina.

Optužnica je teretila Tanju Mesaroš za trovanje pesticidom karbofuranom svekrve Ane Milas u obiteljskoj kući u Zmijavcima kod Imotskog.

Sumnjivu smrt je prijavio šest mjeseci kasnije dr. Ivan Milas, sin pokojnice, tadašnji suprug Tanje Mesaroš. Tijelo je ekshumirano, pokrenut je kazneni postupak i podignuta optužnica. Tijekom prvog suđenja na Županijskom sudu u Splitu Tanja Mesaroš oslobođena je krivnje.

Za Sudsko vijeće je bilo sporno što naknadnom kemijskom analizom nije utvrđeno je li pronađena doza karbofurana smrtonosna. U svojoj odluci naveli su kako nije isključen drugi uzrok smrti te nije bilo dokaza ni očevidaca da je baš optužena stavila otrov u hranu starici. Smatrali su kako postoji mogućnost da je to učinio i netko drugi.

Njihovu odluku ukinuo je Vrhovni sud i naložio novo suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem. Posebno su ukazali da je optužena nevjesta bila sama sa svekrvom cijeli dan i da je znala za otrov koji je bio u ostavi.

Postupak se otegao jer je Tanja Mesaroš u međuvremenu dobila još troje djece, osim troje koje već ima s prvim suprugom. S Ivanom Milasom se razvela te je otišla živjeti u Zadar i zasnovala novu obitelj. Na ponovljenom suđenju, nakon saslušanja vještaka sudske medicine i toksikologa, Sudsko vijeće je donijelo istu, oslobađajuću, odluku. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime