Svaki član makarskog HDZ-a može se kandidirati na unutarstranačkim izborima 17.listopada ove godine za mjesta predsjednika i potpredsjednika uz uvjet da prikupi najmanje 24 potpisa potpore

Prema informacijama koje plasiraju određeni HDZ-ovci, u ovom trenutku su moguća najmanje dva kandidata za predsjednika makarskog HDZ-a: Joze Vranješ i Jure Brkan. Isti ti informatori nas uvjeravaju kako će se za mjesto potpredsjednika navodno kandidirati Ivan Kotarac, aktualni direktor Stambenog gospodarstva Makarska.

Ivan Kotarac

Ako se informacije pokažu točnima, sasvim izvjesno je da će uz budućeg potpredsjednika Kotarca, makarski HDZ voditi ili Joze Vranješ ili Jure Brkan. Rekli bi neki, kakvi kandidat, takav i HDZ. Ivan Kotarac se prijašnjih godina “proslavio” po nepromišljenim javnim istupima, čudnovatim izjavama, no ne konkurira ni blizu potencijalnim kandidatima za predsjednika. Joze Vranješ slovio je svojedobno kao nova prilika nekog novog HDZ-a, no ubrzo su se takve nade raspršile kada je krenuo u otvorene verbalne sukobe sa svojim brojnim neistomišljenicima. Bilo je tu neprimjerenih javnih istupa prema određenim zaposlenicima makarske Gradske uprave pa sve do novinara nacionalnih medija. Naravno, to ne znači da Joze Vranješ ne može pobijediti. Dapače. Velik broj HDZ-ovaca priželjkuje borbenog Jozu Vranješa.

Joze Vranješ

Još kompromitiraniji od Vranješa je njegov aktualni stranački šef, notorni Jure Brkan o čijim glupostima bi se mogla napisati čitava knjiga. Kontroverzni donedavni slučajni gradonačelnik i još kontroverzniji saborski zastupnik, Jure Brkan predstavlja oličenje svega onoga protiv čega Andrej Plenković javno govori. To što je izgubio lokalne izbore, Juri Brkanu neće biti nikakav problem. On, nesumnjivo, ima velik broj stranačkih ulizica/podržavatelja i njegova eventualna pobjeda na unutarstranačkim izborima ne bi trebala nikoga začuditi. Ponajmanje Andreja Plenkovića…

1 KOMENTAR

  1. Bože mili jada od kandidata.Paunović može biti siguran za slijedeća DVA mandata.Kadar da ti mozak stane,jedini koji bi migao biti je Ivan Kotarac sa fakultetom kupljenim u Zaprešiću….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime