Pritisnut nezadovoljstvom članova stranke i nespretnim vođenjem Gradske uprave, Tonči Bilić kao izborni gubitnik svibanjskih izbora nije se smio kandidirati na unutarstranačkim izborima

Njega je, očlekivano, naslijedio Sretan Glavičić koji je bio jedini kandidat za predsjednika gradskog ogranka SDP-a, pa članovi nisu imali što drugo nego zaokružiti njegovo ime. Za njegova dva potpredsjednika, izabrani su Stipe Bartulović i Gordana Muhtić za koju je upravo Tonči Bilić donedavno navijao da mu bude nasljednica.
Izabrani su i članovi Predsjedništva koje pored dvoje potpredsejdnika čine i Tonči Bilić, Čedo Crljen, Jagoda Martić i Damir Puharić.
Novi saziv Gradskog odbora SDP-a čine Marijo Nemčić, Viki Puharić, Igor Batošić, Matko Buljan, Jakov Lovreta, Ozren Miočević, Marina Puharić, Dušanka Grljušić, Nikša Gojak, Mate Letica, Sonja Raffanelli, Ani Šoštarić, Petra Delalić, Mira Glavičić i Doris Glavina.
Nazočnima na izbornoj konvenciji obratio se novi predsjednik Sretan Glavičić koji je članovima poručio kako će se naredne četiri godine pripremati za ponovno osvajanje vlasti u Makarskoj izražavajući ujedno i zabrinutost za stranku koju, kako je kazao, čeka gašenje, ukoliko ne počnu pratiti trendove.
– Što se tiče slabosti u radu naše organizacije, o tome ćemo raspravljati iskreno i otvoreno, pogotovo vezano za iskušenja koja nam je donijela vlast u proteklom mandatu vođenja grada, jer smatram da otuda dolazi većina deformacija u stranci, koje su se očitovale poremećenim odnosima između pojedinaca, ali i nesnalaženju organizacije u pokušaju da ih prevlada. Kako na nivou države tako i u Makarskoj danas zabrinjava sve niža razina povjerenja glasača u SDP i u naše političko djelovanje, a upravo zato se moramo otvoriti ljudima lijeve političke orijentacije, jednako kao i svim našim istaknutim članovima koji su iz raznih razloga ili naspustili stranku ili jednostavno postali pasivni u unutarstranačkom životu, kazao je Glavičić.

1 KOMENTAR

    • Vidit ćete “kad Nadalina muti jaja, zamuti pamet svima”” , Kakto te Glavičiću nije stid kritikovati Bilića sa kojim si ti upravljao. Koliku ti je plaču dobio sin za vođenje groblja? i da se ne nebraja više jer se ljudima više bljuva. Uništili ste makarsku ljevicu, odnosno SDP-e.

  1. Ocekujem od ovog Glavicica da sa jednim potezom rijesi situaciju u gradu.To je vracanje bivsih clanova Partije i djece i unucadi bivsih komunjara iz Hdz-a(Bebek,Brkan,Mucic,Nemcic……)jer bi tim potezom spasio Hdz a njihovim povratkom korjenima zauvik unistio Sdp kao sto su oni unistili Hdz.

  2. Marijo Nemčić prvi član pedsjedništva, smeče nad smećima. Takvi tebi Glavičiću tribaju, unuk si ti Frane Bilića zvanog Ris, umiljata životinja. Govoriš o tonču Biliću, a rođaci ste.

  3. Gledajući sliku cirkuske publike, tužno mi je vidjeti iskrenog ljevičara Čedu Crljena, tuga se na njegovom licu vidi. Na koje špale je pala Crvena Bolonja.

  4. sreeetan zove, yure klic”e, za partiju spremni sretnic”e…,,,nazalost, pljacka makarske se nastavlja,isti su na tronu,, gradjani vecinom ostali maloumni i sl. kontekstu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime