Oblačan i prohladan vikend “kompenziran” je pretežno sunčanim i toplim prvim dijelom aktualnog tjedna. Jutra su zadnja dva dana bila svježa, osobito u utorak, kada je u kotlinama sinjskog područja minimalna temperatura zraka bila jedva koji stupanj iznad ništice.
Srijeda je donijela daljnji porast temperature zraka, tako da su rijetka mjesta u Dalmaciji gdje najviša dnevna temperatura nije dosegla ili prešla toplih 20°C. Najtoplije je bilo u dolini Neretve, do 24°C.
U drugom dijelu dana došlo je do postupnog naoblačenja sa zapada. Predznak je to slabo izražene promjene vremena koja nam samo ponegdje donosi malo kiše, no već u četvrtak navečer slijedi razvedravanje kao najava sunčanog petka i vikenda kada nam slijedi i novi porast temperature zraka!
Promjenjivo će biti tijekom četvrtka. Više oblaka u Dalmaciji u prvom dijelu dana kada samo ponegdje može pasti malo kiše, a u poslijepodnevnim satima ne isključuje se mogućnost slabog lokalnog pljuska. Već od jutra na sjevernom Jadranu postupno razvedravanje, u drugom dijelu dana postupno će se širiti na Dalmaciju. Jugo će zamijeniti slaba do umjerena tramontana koja će na moru popodne ponegdje biti pojačana. Podno Velebita, Dinare i Kamešnice bura koja će povremeno biti jaka. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 19 do 23°C.
U petak pretežno vedro. Podno Velebita umjerena bura, drugdje slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će popodne na moru Dalmacije biti pojačan. Jutro će biti malo svježije, a danju toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 20 do 26°C.
Subota bi mogla biti najtopliji dan tjedna. Uz obilje sunca temperature će biti od 22 do čak 27°C. Noću će puhati slaba bura, danju slab zapadnjak i jugozapadnjak.
I nedjelju veći dio dana sunčano i toplo, ali je krajem dana moguć porast naoblake. Zapuhat će jugo.
Prema aktualnim prognostičkim materijalima, u prvom dijelu sljedećeg tjedna očekuje nas nova promjena vremena. (dalmacijanews.hr)