Nakon što su novinari portala www.mega-media.hr  osobno posvjedočili nemaru i neprofesionalizmu (http://www.mega-media.hr/bozidar-kalmeta-najbolji-sef-na-svijetu/)  gradskih službenika zadarske Gradske uprave koji odlaze s posla kad im se prohtje, zatražili smo neka pojašnjenja od Ivane Dadić, više stručne suradnice za informiranje. 

Ona tvrdi kako se u Gradskoj upravi „svakodnevno vodi evidencija o dolasku i odlasku zaposlenika i u tu svrhu pročelnici upravnih odjela odobravaju izlaznice svojim djelatnicima za službene i privatne potrebe“.“ Ostalo je, pak, nejasno tko onda kontrolira pročelnike koje se često može vidjeti u šetnji gradom i u kafićima u vrijeme kada nije pauza, a gotovo svakodnevno napuštaju svoja radna mjesta sat, dva ranije. Prema službenom odgovoru kojeg nam je dostavila Ivana Dadić, neovlaštena odsutnost s posla se sankcionira oduzimanjem dijela plaće za mjesec kad je takav prekršaj evidentiran. Usput, zadarska Gradska uprava broji čak 178 zaposlenika koji nas godišnje koštaju 24.261.800,00 kn, odnosno svaki zaposlenik u prosjeku 11.358,00 kuna mjesečno!
Dometnimo na kraju kako je prema istraživanju jedne ugledne agencije, više od 80 posto nezaposlenih Hrvata spremno raditi za mjesečnu plaću manju od 6 tisuća kuna.