Redakciji portala Megamedia obratila se skupina uvaženih zadarskih izbornih stručnjaka posebno vještih kada su u pitanju postizborne koalicije

Pored teške svakodnevnice, a prateći dnevno politička zbivanja, izborni stručnjaci iz Zadra došli su do zapanjujućeg zaključka kako je prema važećim zakonima i praksi, ovakav izborni  sustav bespredmetan. Isti smatraju, a donekle se razumiju i u financije,da cijena jednog mandata u Hrvatskom saboru iznad kojeg je samo Bog (uključeni i ateisti, op.a), po trenutnoj tržišnoj cijeni treba biti skuplja od tromjesečne autobusne linije ukupne duljine 100 kilometara u oba pravca.
Izborni stručnjaci iz Zadra kojima je mentor bio, nitko drugi, doli nenadmašni i neponovljivi plutajući moreplovac koji je svojom umješnošću osigurao doživotnu vladavinu HDZ-a u Zadru, predlažu da se postizborne koalicije ubuduće rješavaju po principu last minute aranžmana prije svakih izbora, samo obrnuto. Umjesto da se mandati prodaju po najnižoj cijeni, zadarski izborni stručnjaci zalažu se za licitiranje po sistemu „tko da više“, ali bi se broj kupljenih mandata ograničio na tri mjesta u Saboru po uzoru na maksimalne tri izmjene u nogometu.
U ovom trenutku poznati zadarski izborni stručnjaci još nisu definirali koje bi tri interesne skupine smjele licitirati za takav saziv Hrvatskog sabora iznad kojeg je jedino Bog. Najnižu interesnu skupinu zasigurno bi predstavljali ulica, kućni savjet, selo, grad i poduzetnici. Sve bi bilo krajnje transparentno po principu „tko da više“. U komisiju za izbor najboljeg ponuđača, izborni stručnjaci provjerenog pedigrea predlažu nezaobilaznog javnog bilježnika te prebjege iz ovog saziva Hrvatskog sabora zbog već stečenog iskustva. Početna cijena pojedinog mandata bi bila u visini najmanjeg godišnjeg proračuna općine u izbornoj jedinici u kojoj se licitira.
Dakle, izbori u Hrvatskoj su potpuno nepotrebni koji daju neupućenim građanima privid demokracije, a koštaju nas, porezne obveznike, 400 milijuna kuna. Ukidanjem izbora, a uvažavajući viziju zadarskih izbornih stručnjaka, te novce bi se moglo preusmjeriti u, primjerice, besplatne udžbenike za učenike svih srednjih škola u Hrvatskoj.
Kako se radi o ozbiljnoj skupini zadarskih izbornih stručnjaka koji misle svoj prijedlog zaštititi kao intelektualno vlasništvo, posredno mole poznatog televizijskog novinara i voditelja Zorana Šprajca s RTL-a da njihov prijedlog ne komentira dok ne dobiju potvrdu da predstavlja intelektualno vlasništvo. Isto se odnosi i na uvaženog saborskog zastupnika Ivana Pernara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime