Sutra će u Gradskoj vijećnici Grada Zadra biti potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nabava novih autobusa za Liburniju d.o.o.

Ugovor od dodjeli bespovratnih sredstava potpisat će ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric sa direktorom tvrtke Liburnija d.o.o. Edvinom Šimunovim, u nazočnosti župana Zadarske županije Božidara Longina i gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića.

Edvin Šimunov

Ukupna vrijednost projekta iznosi 44.984.820,00 kuna, a prihvatljivi troškovi za EU sufinanciranje iznose 35.952.156,00 kuna.

Cilj projekta je osigurati održivu i kvalitetnu uslugu javnog prijevoza nabavom 25 novih autobusa koji će omogućiti povećanje kvalitete pružanja usluge odgovarajućom razinom udobnosti, sigurnosti i učestalosti prijevoza te smanjenjem negativnog utjecaja na okoliš. Nova vozila koristit će se na gradskim i prigradskim autobusnim linijama na kojima, u skladu sa Ugovorom o pružanju javne usluge, prometuje Liburnija d.o.o..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime