Klub vijećnika zadarskog SDP-a u Gradskom vijeću Grada Zadra poslao je medijima priopćenje koje objavljujemo u cijelosti

Gradska vlast, HDZ sa koalicijskim partnerima je COVID 19 iskoristila za video konferenciju Gradskog vijeća kojom nam se nameće hendikepirana demokracija, a jasno je i zašto. Koristeći se novim tehnologijama HDZ sa koalicijskim partnerima ne odstupa od svojih starih običaja strahujući od demokratske rasprave i kritike.

Potpomognuti ne više epidemiološkim, već političkim mjerama Stožera, video konferencijom dovedena je u pitanje sama bit parlamentarne demokracije ; slobodno predstavljanje građana i građanki koji/e su nas izabrali da ih predstavljamo u Gradskom vijeću.

Možda zato što nismo dovoljno disciplinirani !?

Kvalitetna virtualna rasprava o 21.točki dnevnog reda gdje samo u četiri točke trebamo raspravljati o mjerama „pomoći “ našim sugrađanima i sugrađankama pogođenih krizom govori o namjeri i interesu vladajućih u našem gradu.

Svjesni činjenice kako HDZ koristi, a koristiti će i ubuduće COVID19  za partikularne interese odbili smo sudjelovati u ovakvoj sjednici Gradskog vijeća.

Fizička distanca je moguća, ne i politička.

COVID19 je opasan, ali opasnija je namjera da ga HDZ sa koalicijskim partnerima koristi za napad na demokraciju i ušutkavanje oporbenih vijećnika i vijećnica. A sve pod egidom solidarnosti, vrline koju ne poznaju. Dapače.

Gotovo 30 godina HDZ se bori protiv solidarnosti, jer se boje ljudi sa zajedničkim solidarnim ciljevima različitim od njihovih  – zajedničarskih.

HDZ koristi COVID19 da nas zarazi strahom, neslobodom i „ virtualnom“ demokracijom uz pomoć Stožera koji otvara dječja igrališta, restorane, kladionice i automat klubove, trgovačke centre, ali ne i Gradsku vijećnicu.

Dezinficirati se mogu ruke, ne i obraz.

Klub vijećnika SDP-a Zadar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime