Grad Makarska, zastupan po gradonačelniku Tonćiju Biliću kao prodavatelj i poduzeće iz Zagreba Mitis d.o.o.  kao kupac  zaključili su u Makarskoj 16. listopada 2015 godine predugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta površine 925 m2 za cijenu od 2,4 milijuna kuna odnosno 2.675,18 kuna po 1 m2.

Zanimljivo, iz predugovora se vidi da je kupoprodajna cijena utvrđena zaključkom gradonačelnika Tonćija Bilića od 15. listopada 2015 godine, a u obrazloženju stoji da Grad Makarska prodaje atraktivno zemljište na Voliciji za potrebe izgradnje poslovne građevine trgovačke namjene odnosno u svrhu formiranja građevinske čestice. O prodaji tog zemljišta raspravljat će se već sutra na sjednici Gradskog vijeća.

Predugovor između Grada Makarske i zagrebačke tvrtke Mitis d.o.o.
Predugovor između Grada Makarske i zagrebačke tvrtke Mitis d.o.o.

Kontaktirali smo Županijske ceste da nam pojasne jesu li  dali suglasnost za treću traku koja se treba naći neposredno uz ulicu Stjepana Ivičevića, a za Trgovački centar Kaufland. Dobili smo potvrdnu informaciju uz zamolbu za diskreciju i obrazloženje da se radi o nizu nezakonitosti koje se mogu ogledati u udaljenosti treće trake-raskrižja od glavnog raskrižja magistralne ceste M8! I u ovom slučaju kao i u mnogim drugima obavijenima velom sumnjivih rabota, sva mjerenja obavljala je tvrtka Skalina d.o.o. iz Omiša koja ovjerava Nikola Kuprešanin dipl.ing.geod.
SkalinaKopajući malo po dostupnim papirima koje su nam ljubazno ustupili savjesni djelatnici makarske Gradske uprave nailazimo na podatak da Kaufland više od deset godina pokušava izgradkiti svoj centar u Makarskoj no uvijek bi ih nešto spriječilo u ostvarivanju realizacije projekta. Kaufland je, naime, htio umjesto na Voliciji svoj centar izgraditi na predjelu Građevinskog, odmah do današnjeg Lidla, parceli u vlasništvu poduzeća Aqva-Alfa d.o.o. Milana Lučića. Postoje čak dva predugovora i brojni aneksi s Lučićevom tvrtkom, no do realizacije nikad nije došlo. Neki tvrde da je Kaufland namjerno opstruiran zbog Todorićevog Konzuma i da su toga vrlo dobro svjesni i Marko Ožić Bebek kao bivši HDZ-ov gradonačelnik i Tonći Bilić, aktualni SDP-ov gradonačelnik. Prema našim saznanjima koja je teško i dokazati, postoji čak i prešutni dogovor između Bebeka i Bilića o opstruiranju dolaska Kauflanda u Makarsku. Neki pak tvrde kako su Kauflandu u Makarskoj bila zatvorena vrata ne samo zbog Konzuma već i zbog toga da se onemogući dobit na razlici u kupoprodajnoj cijeni koju bi ostvarila tvrtka Aqva-Alfa d.o.o. Kao dokaz ovoj tezi ide u prilog podatak da je Tonći Bilić kao gradonačelnik osporio sve moguće dozvole navedenom poduzeću na način da je tražio nadzore Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja čime je Milan Lučić ostao bez očekivane zarade. Dodajmo ovome podataka da spomenuto Minsitarstvio nije našlo nikakve nepravilnosti, no Kauflandu je poslana jasna poruka da u Makarsku nisu dobrdošli, projekat je blokiran već godinama te je investitorima poručeno da svoj trgovački centar neće moći graditi gdje oni žele već gdje im to omogući makarski SDP.
Bit će zanimljivo pratiti što će na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća kazati sami vijećnici o netransparentnoj prodaji gradskog zemljišta (Zakljucak Mitis). Nije nepoznanica da kada su u pitanju građevinske parcele u Makarskoj, uvijek se vode zakulisne igre u kojima najjači profitiraju na račun sirotinje. Istraživački tim portala Megamedia došao je ovih dana do još zanimljivih otkrića o tome o čemu ćemo tijekom dana izvijestiti makarsku javnost. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Tonči Bilić, nesposoban je za sve osim za torbarenje. Neka kaže pučanstvu kako je prodao svoje Trakaće i po kojoj cijeni Vukaseviću, koji je tu sagradio stambenu zgradurinu, put dobio priko potoka, a sporovi sa susjedima još traju, poznatom po aferi Brodosplit, naravno da to bude žuta zona, bez puta i prilaza, rješila su to Složna brača SDP i i HDZ. Makarani su podapinjali Lučićima noge di su god mogli, i nikad im nisu dali da posluju i da zapošljavaju mladost. Zašto? ZNA SE. nastavak slijedi…

  2. Ivane Šimiću na potezu si. Nemoj biti kao tvoji predhodnici. Razotkrij muljatore ili ih barem zaustavi, naravno koliko možeš. Neka ti kažu koliko su potrošili našeg novca sa bratimljenje, sestrinstvo tetkinstvo, dane Grada i ostale fraje, pa bi sada tribali prodati posljednje Obiteljsko srebro da bi popunili rupe koje su sami probušili. Ognjena Radića smjestiti di je bio Sanader, i raditi po Zakonu. Ivane gdje ja stadoh ti nastavi.

  3. Prodaja zemljišta na Voliciji, obitelji Čović – Grubišić i drugi je samo nastavak povijesne pljačke koju su osmislili komunisti svojim nacionalizacijama a SDP ovci denacionalizacijama.
    Prvi su krali od susjeda a drugi kradu od naroda.
    Na žalost uvidom u povijesne izvadke zemljišta Volicija dokaz je da su komunisti nacionalizirali, konfiscirali sve sto je bilo hrvatsko.
    Danas isti ti komunisti prodaju to zemljište kao obiteljsko, a prilazne ceste riješava im Bilić, Bebek i drugi.

  4. Obitelj Pavlinović-nasljednik Zlatko M. i dr. su l941.g. izbaćeni od NDH-azije, znači fašista, koji su tu napravili logor. 1945, došli duiga vrsta antifašista-fašista, i naselili svoje kadrove, a ne vlasnike kuće i posjeda cca 15.000 m2?! Došla novi osloboditelji, a Naslijdnici podnijeli sve po Zakonu, ovi su to prodavali, knjižili na sebe, a sudski spor još traje? Ko je ovaj hrvatski narod? Lori Veličković, mlinu o svakog žita, ti i tvoji skupa sa HDZ-om 20.g. drpate naše?kaži…..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime