Ove jeseni započela je gradnja staklene platforme preko ruba biokovske litice. Riječ je o staklenom luku, a nalazi se na 12 metara od ruba litice visine 1.228 m

Osim tzv. Skywalka, uredit će se pješačko-biciklistička staza, postavit će se infopunktovi i panoramske teleskopi, obnoviti i sagraditi odmorišta, dječja igrališta i posjetiteljski centar te će se unaprijediti prijevoz.

Cijeli projekt trebao bi biti završen 2021. godine, a ukupna vrijednost je 34,2 milijuna kuna.
Projekt je naravno, financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a kako je ispričao za Jutarnji voditelj projekta te ujedno i ravnatelj Parka prirode Biokovo, Velimir Vidak Buljan, odlučili su se prijaviti u zadnji čas. Zahvaljujući toj odluci, Biokovo će imati svjetsku građevinu.

Skywalk će imati oblik potkove sa zaštitnom ogradom i podnom plohom izrađenom u potpunosti od stakla. Također, predviđena je i gradnja geološkog stupa s infopločama, odnosno trodimenzionalnog prikaza presjeka geoloških razdoblja i geološkog postanka PP-a Biokovo. 

Najviše će se utrošiti u izgradnju posjetiteljskog centra Župa u općini Zagvozd, a trebao bi biti završen za dvije godine. Riječ je o prijemnom i interpretacijsko-edukativnom mjestu gdje će posjetitelji biti upoznati s florom i faunom, mitologijom, geologijom te geografskim obilježjima sjevernog Biokova. (dalmacijanews)

6 KOMENTARI

 1. ovako nešto može samo idiotu past na pamet. uništiti prirodu radi love to mogu samo uhljebi i neznalice!
  i istina nije vidak više ravnatelj, al koja je razlike smeče vidak smeče slavo. guba korumpirana

 2. Nije Slavo smeće, može bit uhljeb ali nije red tako pisat!
  Tako to kod nas ide,
  eto di mu radi tata?
  di mu radi mama?
  Sve na državnim jaslama!

  • pitaj mu tetu ko ga je zaposlia i sređiva papire priko noči, a di su malverzacije šta čini? mater mu je šefica socjalnoga, možda slučajno? di je zemlja šta su prisvojili tuđe i državno? smeče, uhljeb, kriminalac,….

 3. Divno misto odakle će je građani moć skakat u ambis, svi oni ovršeni, izreketirani, istlačeni, progonjeni, popljuvani, opljačkani i uništeni od lokalnih Kradezeovaca i njihove hobotnice eto imaju misto svoje. Za skočit u ponor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime