“Ova zemlja i njeno pravosuđe su raj na Zemlji za sve hohštaplere! Diljem Jadrana uništava se naša obala, pomorsko dobro. Otvorili smo e-mail adresu na koju smo pozvali ljude da nam jave primjere devastacije javnog dobra. Dobili smo niz prijava, s kojima ćemo uskoro izaći u javnost i iz kojih se vidi sav bahatluk i bezobrazluk investitora koji uništavaju dobro svih nas, podržani sporošću i ignorancijom državne administracije”, rekla je svojedobno Marijana Puljak ustvrdivši pri tome kako trenutno u Hrvatskoj postoje dva modela upravljanja: jedan je upravljanje HDZ-a, drugi model upravljanja je onaj u Splitu

Nasuprot izrečenome, vidimo kako upravo Gordon Cerjan, bivši dugogodišnji rukovodielj Sportskog centra Bazeni Poljud, u mandatu Ivice Puljka postavljen za ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Split, nije sankcioniran, niti je ikada odgovarao zbog toga što je iznajmljivao pomorsko dobro, odnosno obiteljsku vilu u Sevidu i to, s nezakonitom i gotovo nevjerojatnom ponudom – privatnom plažom. Iako se njegovo opravdanje svodilo na tvrdnju kako on osobno nije vlasnik obiteljske nekretnine, nego “samo kontakt osoba za goste”, činjenica da takva osoba, vjerujem vrlo upitnih moralnih, ali i stručnih kvaliteta, upravlja svim sportskim objektima u Gradu Splitu. I čemu se onda čuditi izbacivanju malih vaterpolista s bazena na Zenti ljeti, kad se on jedino može optimalno koristiti?
Danas više ne bi trebalo biti mjesta čuđenju kaosu i neredu u Splitu, svejedno da li je riječ o upravljanju gradom od strane obitelji Puljak ili činjenici da su takav kadar postavili na čelo ustanove koja, među brojnim gradskim objektima, upravlja stadionima na Poljudu i Parku mladeži ili dvoranom na Gripama što uključuje i gradske bazene. Dakle, radi se o području u kojem, kako danas vidimo, vlada veliki nered pod patronatom dogradonačelnika Antonija Kuzmanića i gradonačelnika Puljka. Pitanje je samo je li Gordon Cerjan, isto kao u slučaju nezakonite djelatnosti i uzurpacije pomorskog dobra, „kontakt osoba“ ili ipak nešto drugo?
Kako vidimo isti ne daje nikakva objašnjenja, niti se dužno očituje na brojne upite javnosti uključujući i pitanja medija. Ostaje nam za vidjeti hoće li pak gradonačelnik otvoriti neku mail adresu za upite zainteresirane javnosti ili će moguće ipak izaći s odgovorima u priopćenju za javnost? U svakom slučaju činjenica da nema dobrog modela upravljanja općinom, gradom, županijom ili državom ako isti isključuje bilo kakvu odgovornost uključujući i odgovaranje na pitanja. Tu su po svemu svi „hoštapleri“ potpuno isti, a interes je očito zajednički svima.
Željan Jurlin – Javno Je Dobro

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime