Po tko zna koji put, HTV je imao potrebu razgovarati s dr. Nelom Sršen o koronavirusu

Dr. Nela Sršen je kirurginja koja već godinama kao liječnica radi u Padovi. U svojim dosadašnjim medijskim istupima u svezi koronavirusa, dr. Sršen je proricala kako će se virus ponašati, što nas čeka ove jeseni, kako se širi. Tvrdila je i to kako koronavirus nema veze s Kinom, kako mladi misle da su imuni itd.

Nije jasno zašto HTV pored liječnika i znanstvenika, infektologa, virologa i ostalih koji su kompetenetni govoriti o koronavirusu, njegovom širenju i suzbijanju kao i ostalim detaljima, tako često ugošćuje dr. Nelu Sršen koja s tom vrstom znanosti i medicine nema nikakve veze?

Dr. Nelu Sršen možemo shvatiti što tako često prihvaća gostovanje na državnoj televiziji. Naime, njezina želja za medijskom pažnjom nikad nije bila upitna. Daleko veći problem je što urednici na HTV-u nemaju malo bolje kriterije pri odabiru gostiju. Po istom ključu bi tako o pr. povijesnim zbivanjima između dva svjetska rata umjesto profesora povijesti mogao govoriti profesor geografije ili fizike. Istina, svi su oni profesori, ali ne mogu svi govoriti o istim temama. Tako i dr. Nela Sršen olako prihvaća ulogu liječnice koja misli da je kompetentna govoriti o koronavirusu kao da umjesto nje to ne bi daleko bolje i stručnije mogli odraditi deseci hrvatskih infektologa i virologa. Svašta!

2 KOMENTARI

  1. Pa neka iznese mišljenje… Sloboda govora? Zvuči poznato? Bitno da se u HR sluša znanstvena emisija Bujanica… Tamo se okupe veliki znanstvenici pa ‘znanstvuju’

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime