Kada je 20.kolovoza prošle godine Jure Brkan postao saborski zastupnik HDZ-a, njegovoj sreći i zadovoljstvu nije bilo kraja. Želeći rasteretiti gradski proračun, odmah se odrekao gradonačelničke plaće od 12.854,04 kn i za dobrobit svojih sugrađana prihvatio zastupničku plaću od 16.017,52

Hvalevrijedan potez HDZ-ovog gradonačelnika Makarske zasigurno će prepoznati birači uoči lokalnih izbora u svibnju. Osim zastupničke plaće, Jure Brkan ima i dodatne povlastice u smislu priznavanja putnih troškova, naknade za odvojeni život, eventualna članstva u raznim odborima.

Građani se pitaju je li možda Jure Brkan zaslužio i veću plaću obzirom da se bori za svoj grad u kojem je petkom, subotom i nedjeljom gradonačelnik. Još je i član skupštine Makarskog komunalca, predsjednik je skupštine Vodovoda, član je i skupštine Stambenog gospodarstva, predsjednik je Turističke zajednice grada Makarske, konačno član je skupštine Makarske obale. I za sve to samo nešto više od 16 tisuća kuna, pitaju se mnogi.

No i nije to tako malo kada se zna da Jure Brkan gotovo da i ne govori u Saboru. U nešto manje od šest mjeseci svog zastupničkog mandata, dva puta se javio za riječ. Ostatak njegove saborske dužnosti odnosi se na dizanje ručice onako kako šef kaže.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime