Bandić lažnom brigom za Zagrepčanke i Zagrepčane uoči izbora ciljano brani kriminalni kumski sistem koji je premrežio glavni grad i iscrpio gradsku blagajnu, upozorio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata

„Nikada do sada u povijesti Zagreb nije bio toliko zanemaren koliko tijekom vladanja Milana Bandića. Njegov kumski sistem u sprezi s HDZ-om inficirao je sve gradske sfere i neće se olako predati jer im, nakon izbora, prijete zatvorske kazne.“ – naglasio je Mrsić.

Na budućem je gradonačelniku, između ostaloga, odgovornost za ubrzanje obnove Zagreba nakon potresa, njegovu financijsku egzistenciju, ekonomsku budućnost, kulturnu revitalizaciju i detaljnu reviziju svih nezakonitih radnji i spornih ugovora koji su ugovoreni tijekom Bandićeve vladavine kako bi napunili vlastite džepove nauštrb građana.

„Kumski sistem mora pasti (!) na ovim izborima, a krivce treba privesti pravdi. Bandiću je vrijeme da ode u zasluženu zatvorsku mirovinu, nezakonito stečenu imovinu treba oduzeti u neovisnom i od HDZ-a nedirigiranom sudskom postupku. HDZ-ovu kriminalnu mrežu uspostavljenu u Zagrebu u suradnji s Bandićem i njegovim kumovima, treba zaustaviti.“ – istaknuo je Mrsić i dodaje kako su ovi lokalni od presudne i povijesne važnosti za sve poštene građanke i građane Zagreba.

U skoro godinu dana od razornog potresa u Zagrebu nije obnovljena niti jedna zgrada što je još samo jedan dokaz Bandićeve nebrige. Zakon o obnovi Zagreba trebao je biti izglasan tri mjeseca nakon potresa, ali nije, jer HDZ-u nije odgovaralo donositi zakon pred izbore. Sve stranke su u svojim predizbornim obraćanjima obećavale donošenje Zakona o obnovi Zagreba kao prioritet broj jedan, da bi nakon konstituiranja Sabora mirno otišle na godišnji odmor. A u njihovim glavama je i dalje traje godišnji odmor, jer oni nemaju znanja niti odgovornosti da nešto naprave za svoje građane.  

U Zagrebu nije proglašena prirodna katastrofa jer to ne odgovara Andreju Plenkoviću i vjernom mu Milanu Bandiću. Instaliranje Vanđelića na čelo Fonda za obnovu, samo je bacanje pijeska u oči prevarenim i napuštenim Zagrepčanima. Svakog dana sve više ljudi napušta centar grada, on postaje prazan, prepušten mešetarima nekretninama, usko povezanim s Bandićem i HDZ-om, koji na tuđoj nesreći stvaraju profit. To je danas Zagreb, nesiguran grad za pješake, školarce, za ljude koji u njemu žive, zaboravljen i prepušten na milost i nemilost kumova, Bandića i HDZ-a.

Jednom bi pak mogla krenuti obnova, kad kumovi i stranački prijatelji odluče da je vrijeme za obnovu. Poučeni iskustvom i saznanjima o prijašnjim obnovama koje je radio HDZ, a viđeni onim što je Bandić napravio od Zagreba, zašto bismo vjerovali da će ova obnova pod Vanđelićevim vodstvom uz svesrdnu pomoć HDZ-a i Milana Bandića, biti bolja i poštenija, pita se Mrsić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime