Zbog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački, Jadranska magistrala DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene te Paški most (DC106), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Pag odsječen, prekinut promet na dijelu autoceste A1

Trenutno nije moguće doći s kopna na otok Pag i obrnuto s otoka Paga prema kopnu jer ne plovi trajekt na liniji Prizna – Žigljen, piše Index.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3), Jadranska magistrala DC8 između Novog Vinodolskog i Senja te državna cesta Gračac – Zaton Obrovački DC27.

Problemi i na drugim cestama

Državna cesta DC1 Karlovac – Slunj – Split i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Na Krčkom mostu DC102 i mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 Draga – Šmrika, lokalnoj cesti Križišće – Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti: prema Rijeci ili Istri: autocestom A6 Rijeka – Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar do Rijeke DC3, i obrnuto, a prema Dalmaciji: državnom cestom DC1 Karlovac – Slunj – Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina DC50-DC1 i obrnuto.

Snijeg u Slavoniji i Lici, pazite se poledice

Snijeg mjestimice pada u Slavoniji i Lici. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na većini graničnih prijelaza nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije: Prizna – Žigljen, Lopar – Valbiska i Stinica – Mišnjak, katamaranske linije: Novalja – Rab – Rijeka i Mali Lošinj – Cres – Rijeka te brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime