Tuga, jad i čemer! Tako bi se ukratko dala opisati aktualna situacija u Makarskoj kada je u pitanju turistička predsezona

Na tragu stare slave jednog od najljepših jadranskih gradova, nekoć uspješnog turističkog bisera, u Makarsku su pristigli brojni turisti. Nažalost, mnogi od njih nakon već prve neprospavane noći otkazuju smještaj i bježe iz Makarske. Kako i ne bi kada se štema, lupa, gradi na svakom koraku.

Na to upozoravaju brojni građani koji se bude uz iritantne zvukove pikamera, teške građevinske mehanizacije i dovikivanja gradilišnih radnika.

Makarska kao turistička destinacija gubi na vrijednosti iz dana u dan, upravo zbog nesnosne buke za koju je najodgovorniji gradonačelnik Jure Brkan! E sad, mnogi će se zapitati kakve veze sa svim ovim džumbusom u Makarskoj ima Jure Brkan. Ipak ima. Najodgovornija osoba u Gradu Makarskoj je Jure Brkan. On je gradonačelnik i pod njim su sve gradske službe, odjeli, tijela.

Gradsko vijeće Grada Makarske je 21. prosinca prošle godine donijelo Odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Makarske za 2019. godinu. Tako se u čl.3. jalove Odluke definira kako se na cijelom području Grada Makarske zabranjuje izvođenje radova od 01. svibnja do 30. rujna, od 0,00 do 24,00 sata, a sve sukladno prethodnom članku.

U prethodnom, pak, članku stoji da se zabranjuje izvođenje svih zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcije svih vrsta građevina na području Grada Makarske. I sve to je Gradsko vijeće donijelo temeljem mišljenja Turističke zajednice grada Makarske, a Odluku je sastavio Marko Ožić Bebek.

Ako je netko na početku pomislio da je naslov ovog teksta malo preoštar za HDZ-ovog gradonačelnika Juru Brkana, sada valjda vidi da smo ga malo i poštedjeli. Jure Brkan je definitivno nositelj nesposobne vlasti Grada Makarske okružen brojnim nesposobnjakovićima koji ili ne žele ili ne znaju kako zaustaviti bezakonje. Tako svatko radi što ga je volja, kad ga je volja i gdje ga je volja. Tipično za HDZ. Tipično za Makarsku.

Dok Jure Brkan i ostatak nesposobnjakovića uništava u Makarskoj ono što su još ranije započeli njihovi prethodnici, građani zbrajaju štetu. U tijeku je devastacija na Voliciji, Sv. Petru, Osejavi i drugim dijelovima grada. Makarska sve više liči na radnički grad u istočnoj Kini, a sve manje na turistički biser Dalmacije. Građani za sada mirno gledaju što se događa i ukoliko se svi skupa ne probude, za Makarsku će biti kasno.

17 KOMENTARI

  1. Pa Brkanu i ostalim jadnicima je u interesu da sezona propadne tako da mogu prodat jos zemlje i zemljista pravdajuci se na neucinkovitost. Ovo je samo početak sta sve spremaju…

  2. aj znamo tko je taj mali kriminalno nesposobni narkomancic ,ali zasigurno ne može niti biti bolji od predhodnih kriminalaca i savjetnika mu kao šta je bilic=bebek=buljan -vidak=srzic Šupak =novak=gareljic=ivabda itd ,…

  3. Problem je što se ti Brkani, Roščići i drugi nepismenjakovići okružuju hemoroidima i uvlakačima jednako tako nepismenima kao i oni sami, pa što se može od takvih i očekivati, tko vlada i tko sve egzistira u tim vladajućim strukturama, još nam je i dobro.

  4. Srozano je cijelo makarsko primorje…brela se jos nesto drze,pitanje je vremena…ljudi su od interesa protjerali klape a dovode cajkače i haus glazbu na kojoj se okuplja jako loše društvo…prijeti nam ozbiljno narusavanje turizma na makarskom primorju..

  5. Pitam se zašto postoje odluke kad se svake godine krše. Gosti u Makarskoj mogu uživati u tutnjavi pikamer bagera kraj Lidla svaki dan. Uvik ista priča redari izašli a bageri dalje radu. Pa dosta je ove pričije šta su ovo napravili od Makarska. Tako nam i triba svaka vlast ista samo obečaju a rade protiv. Brkane pa poduzmi nešto di su ona lipa obećanja. Zar očekuje da ti neko da glas za ovakvo vođenje grada. Jadna Makarsko nema ti spasa.

  6. Dao bog da vam nitko ne dode u tu jebenu Makarsku godinama pokradate turiste udaranjem cijena u nedogled prodali ste cacevinu didovinu a sada placete kad vam drugi radi pred nosom…Radite 12-mj u godini pa vam neci svaki turist znacit a me radit tri miseca pa ostali 9 mjeseci ladit jaja i gledat ko se kad popisa i ko je sta pojeo za rucak!To je Makarska i jebeni gradani u tom gradu

  7. godinama pokradate turiste udaranjem cijena u nedogled prodali ste cacevinu didovinu a sada placete kad vam drugi radi pred nosom…Radite 12-mj u godini pa vam neci svaki turist znacit a me radit tri miseca pa ostali 9 mjeseci ladit jaja i gledat ko se kad popisa i ko je sta pojeo za rucak!To je Makarska i jebeni gradani u tom gradu

  8. zar nije otac od direktorice TZ Hloverke Novak Srzić izjavio ” nek se radi ,lako je za papire.” I sad je ona ta koja uvodi red u gradu. Osobe koje rade su Hloverkini sponzori ,Lučić Milan i Kurilj zvani Jabuka.

  9. Svimam kojimam su gosti utekli udružiti se I podniti tužbu protiv odgovornih u gradu za nadoknadu šteta.Jer oni su plaćeni da sprovode zakone od poreznih obaveznika I da rade za dobrobit grada I građana a ne uništavanje.Više me je sram od mojih prijatelja da me stalno pitaju što se doga u mome gradu,sve novine samo pišu negativne stvari oće li doći koja dobra.

  10. Ne znam samo do kada ćemo svi šutit, do kada dozvoljava ovo po gradu i oko njega pa ti svi pozvani žive od nas i lupaju nam pleske iz dana u dan

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime