Snijeg pada u gorju, osobito u Lici. Zimski su uvjeti na većini cesta, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Vaganac-Gračac-Knin. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27), i obrnuto.

Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri slobodan je pravac: autocestom A6 do Delnica i dalje starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) do Čavla, i obrnuto.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca i Obrovca); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;  državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3); riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak za ostala vozila je kroz grad Rijeku); Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja; lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti) zbog olujnog vjetra. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici i Zadarskoj županiji:

DC1 Vaganac-Udbina-Gračac-Knin;

DC25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag;

DC42 u mjestu Poljanak;

DC52 Borje-Babin potok;

DC217 Ličko Petrovo selo-GP Ličko Petrovo selo; 

DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje;

DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;

DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča;

ŽC5203 Otrić-Srb-Brotnja;

ŽC59122 Ledenik-Konjsko:

ŽC59123 Ledenik-Šušanj:

sve županijske i lokalne ceste na području Korenice i Donjeg Lapca;

ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvno zatvorena za sav promet.

Zbog vode na kolniku zatvorene su:

ŽC6147 u mjestu Liska;

ŽC6104 u mjestu Gornji Bitelić;

ŽC6119 industrijska zona Dicmo;

ŽC6260 u mjestu Ercegovci;

LC67034 Sičane-Sušci te

lokalne ceste na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževitići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207).

Zbog vode na kolniku usporeno se vozi na: autocesti A1 u tunelu Konjsko u smjeru Dubrovnika (ograničenje brzine od 60 km/h); državnoj cesti DC1 u mjestu Dicmo (vozi se uz privremenu regulaciju prometa, jednim trakom). (HAK)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime