Stanovnici omiškog zaleđa od danas mogu koristiti brodice preko Cetine, a polazak je svakih 15 minuta, piše Index

Državna cesta D70 zatvorena je, a brodice će postati svakodnevno prijevozno sredstvo. Cesta je zatvorena zbog radova na izgradnji obilaznice Omiš, a radovi uključuju i miniranje te obaranje nestabilnih kamenih blokova s litice. Tako se danas može vidjeti veliki odron. Urušio se privremeni zemljani pokos na zapadnoj strani kanjona, na trasi ceste koja će voditi od Naklica prema Omišu. Riječ je o predusjeku na ulazu u gradilište tunela kroz brdo Komorjak, iz kojeg bi vozila trebala “izbiti” na planirani most preko Cetine.

S brda se “spustio” betonski pokrov zemljanog usjeka, dug 50-ak metara i visok više od 10 metara.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, obavit će se sanacija, a usporedno s tim, kada se zatvori kompletan prolaz postojećom cestom koja vodi zapadnom obalom kanjona Cetine, radit će se na sigurnosti kamene litice. Najprije treba zaštiti cestu od oštećenja prilikom radova.

Budući da postoji mogućnost da blokovi padnu na državnu cestu u čijim se temeljima nalaze energetski kabeli i magistralni vodovod kojim se opskrbljuje šire omiško područje i otoci Brač, Šolta i Hvar, sve instalacije treba zaštititi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime