Danas je na Općinskom sudu u Zadru bilo čitanje presude u sporu između tužitelja Zdravka Livakovića i tuženika Hrvoja Bajla

Uređujući sudac Davor Dubravica donio je presudu prema kojoj novinar, glavni urednik i vlasnik portala Zadar News nije kriv za kazneno djelo klevete. Podsjećamo, riječ je o tužbi zbog teksta koji je objavljen na rečenom portalu u kojem se govori kako je ispred hotela “Bastion” premlaćen jedan državni tajnik. Upravo se Zdravko Livaković prepoznao u tom tekstu te je putem svog odvjetnika podnio sudsku tužbu protiv Hrvoja Bajla smatrajući se oklevetanim.

Nakon provedenog dokaznog postupka saslušanjem nekoliko svjedoka, među kojima je bio i nekadašnji državni tajnik Milivoj Mikulić, sudac Dubravica nije našao argumente prema kojima bi Hrvoje Bajlo bio kriv za kazneno djelo klevete.

– Strašno je i žalosno da se novinare progoni samo zato što rade svoj posao, pišu, propituju i istražuju. Drago mi je što je Općinski sud u Zadru donio jedinu ispravnu i poštenu odluku koju je mogao donijeti – da nisam kriv. Konačno, pravomoćno optuženog uskočkog optuženika za pljačku državnog novca Zdravka Livakovića nisam ni spomenuo u, za njega, spornom tekstu, kazao je nakon izricanja presude Hrvoje Bajlo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime