Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, kontroverzni Zdravko Mamić u BiH pokrenuo je veliki biznis sa solarnim elektranama, no nakon nekoliko godina, na pomolu je veliki fijasko!

“Plavo nebo”, “IM sunce”, “Zidinsko sunce”, “Eco solar energy”, tvrtke su u vlasništvu i/ili suvlasništvu Zdravka Mamića, a osnova posla su solarne elektrane postavljene na više lokacija u BiH. Zdravko Mamić je, kako doznajemo, uzeo milijunske kredite u bankama kako bi pokrenuo posao. Međutim, Elektroprivreda Bosne i Hercegovine u velikom dijelu nije dopustila Mamiću priključivanje na elektro mrežu. Na taj način su solarne elektrane beskorisne, a banke zahtijevaju vraćanje duga kroz mjesečne rate kredita. I tako od početka godine.

Podsjećamo, Zdravko Mamić je u suradnji sa Renatom Koraćem tzv. “kraljem kladionica” pokrenuo, između ostalih, i projekt vrijedan 75 milijuna € koji se odnosi na 180 hA kod Čapljine. Mamićevi konkurenti su se bunili da uživa određene povlastice na koje drugi ne mogu računati. Hoće li se Zdravko Mamić izvući iz ove krize ili je ovo poslovni raj kontroverznog Dinamovca, znat će se brzo.

2 KOMENTARI

  1. Hehehe, vi se za Mamića brinete ? Para vrti gdje burgija neće ! Spojt će se on na Elektru, a prihodi će plaćat rate. Malo je možda povuci-potegni samo oko raspodjele zarade, ali to je sve uobičajeni folklor. No siki-riki !!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime