EKSKLUZIVNO Podnesena optužnica protiv Tončija Lalića i Aleksandra Bajića!

0

Od visokpozicioniranog izvora sa splitskog Općinskog suda doznajemo da je podnesena optužnica protiv Tončija Lalića i Aleksandra Bajića zbog čitavog niza kaznenih djela  o kojima je portal Megamedia već pisao.

Riječ je o kaznenom djelu protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, kaznenom djelu protiv imovine (prijevara), kaznenom djelu krivotvorenja isprave, pronevjeri itd. te će tužitelj inzistirati na zatvorskim kaznama za obojicu, danas aktualnih, gradskih vijećnika u makarskom Gradskom vijeću!
Nažalost, ni Milenko Lozo kao tužitelj ni njegov odvjetnik Vinko Gulišija iz Splita nisu nam danas bili dostupni kako bismo doznali nešto više o ovom slučaju.
Međutim, od našeg izvora doznajemo kako optužnica tereti Aleksandra Bajića i Tončija Lalića za veliku izbornu prijevaru 2013. godine  jer su navodno unaprijed znali da će konačna izborna lista izgledati potpuno drugačije te da će koalirati sa vladajućom strankom, a sve u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi. Uvjeravajući svoje donatore u potpuno drugačije namjere, Lalić i Bajić su uzimali pozajmice, trošili na hranu, piće, noćenja u apartmanu i sl., a sve u vrijednosti gotovo četvrt milijuna kuna!
Ukoliko Lalić i Bajić budu pravomoćno osuđeni za kaznena djela koja im se stavljaju na teret, bit će to jedinstveni slučaj u Hrvatskoj jer je, prema svemu sudeći riječ o jednoj od najvećih izbornih prijevara u psoljednjih dva desetljeća o čemu postoji brojna dokumentacija koju posjeduje i portal Megamedia.
Tijekom narednih dana objavit ćemo i brojne druge detalje političke trgovine u Makarskoj,  a koju su „zakuhali“ upravo Tonči Lalić, Aleksandar Bajić i još neki njihovi bliski suradnici. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

 1. Ovaj portal je smeće e da je viße ovakovih ka lalić grad bi procvita inače ovi portal je poznat kako staje na stranu kriminalaca ,potkupljivih,onih koji su utekli vani za vrime rata,osoba za koje cijeli grad zna koliko su uzimali i koliko su kamatarili korisnike javnih povrsina pa čisti primjer je otkaz dvojici korumpiranih redara koje nemere oprati tisuću megamedia .Dao bog sve će doći na svoje,Tonći Lalić je osoba kojoj treba dati nagradu grada .

 2. Navodno Bajić nije uopće završio srednju školu ,a vodi umijeće življenja ,,,,zamislite??? Koga može zavesti “Čovik “,,koj je završio samo osnovnu školu ,osim ako mu partija nije sve servirala i omogućila da podvodi odnosno zavodi pucanstvo

 3. stanoviti Bajić svake godine otvori po jednu tvrtku pa bi bilo interesantno vidit njihove prihode i rashode te plaćene obveze prema državi ,bilo bi korektno od vijećnika da podatke podijeli sa javnosti

 4. Bravo Mega media! samo istina, je da ona boli ali osloboađa. Ova dva prevaranta triba da se bar ispričaju svima onima koje su privarili. Vidljivo je bilo iz predizborne kampanje da su produžena ruka SDP-a i HDZ-a, ustvari ko boje plati, prave prostitutke.

 5. Kad je Bajić od grada dobija poslovni prostor dtaroh rukotvorina kraj apoteke. Koliko ga plaća. Kako je do njega doša. Neka odgovoru Bajić i Lori, javno, građanima

 6. Kako je Bajić doša do poslovnog prostora na Kačiću, kad mu ga je grad dodilija, koliko ga plaća, komu plaća….neka javnosti odgovore Bajić i Veličković…bit će puno stvari jasnije o poštenju i poštenjačinama

 7. Ovaj što kaže da Laliću treba dat nagradu grada..on je stvarno bolestan i to treba pod hitno na snimanje glave jer mu nije mjesto među ljudima..nego u vrapču

 8. Narodna poslovica kaže:”Tko sa đavlom tikve sadi razbiju mu se o glavu”, a ispravnost to misli dovoljno govori o dobroj većini onih koji su preko Lalića namjeravali odraditi svoje planove i uske osobne interese. Tako je i ne davno jedan kandidat na izborima rekao: ” Ako budete glasali za mene, meni će biti dobro a vama kako bude”, dovoljno kako bi objasnili razmišljanje većine o obnašanju vlasti i rada za opće. Etiketiranje i iznošenje nekih osobnih stavova bez pokrića da bi samo nešto rekao govori o njima samima pa i sakrivali se iza pseudonima. Danas svatko može laprdat o bilo čemu i bez pokrića, a ako isti imaju bilo kakva saznanja zna se mjesto gdje se to može prijaviti. Do tada bolje da se pokriju ušima kao i kvazi novinar koji piše naručene članke.

 9. plačenički tekst , pun laži , neistina i slično . Nepismeni i primitivni neandertalac koji pokušava zaraditi plaća korumpiranom liku da objavljuje pizdarije…
  što je više neistina i laži …

 10. Orjuna ili Organizacija jugoslavenskih nacionalista razvila se 1922. iz Jugoslavenske napredne nacionalističke omladine (JNNO), koja je osnovana 1921. u Splitu na inicijativu članova Demokratske stranke.22 Svrha organizacije je po osnivačima bila: »da pomoću svih moralnih, intelektualnih, a do potrebe i fizičkih snaga svojih članova bude obrana kulturnih i političkih tekovina, koje je jugoslovenski narod postigao svojim ujedinjenjem; da svojim delovanjem, iznad svih stranačkih, klasnih ili verskih interesa, bilo koje grupacije u državi, podiže i širi u narodu jugoslovensku unitarnu misao i svest o dužnostima spram zajednice (naroda i države); da energično istupa protiv svakoga rada koji bi mogao da ugrožava osnovne uslove narodne budućnosti: jedinstvo naroda i države; da se bori protiv svih pojava, koje su odraz težnje za separatizmom, plemenskim, pokrajinskim ili verskim.

  U svom djelovanju orjunaši su zastupali ideologiju unitarnog jugoslavenstva radi stvaranja jedinstvene jugoslavenske nacije, dok u metodama borbe protiv neistomišljenika nisu birali sredstva i često su se koristili silom, pa i vatrenim oružjem.Kralj Aleksandar Karađorđević 3. listopada 1929. podijelio je Kraljevinu na devet banovina, a Tučepi su se, kao i cijeli makarski kotar, našli unutar Primorske Banovine, koja je funkcionirala do osnutka Banovine Hrvatske 26. kolovoza 1939. Političke aktivnosti fra Petra Glavaša imale su jakog odjeka u cijeloj Dalmaciji. Bio je istaknuti zagovornik HPS-a, utemeljitelj i tajnik stranačkog ogranka u Tučepima, jedan od osnivača i prvi tajnik Hrvatskoga katoličkoga omladinskog društva u Tučepima, a ondje je i neuspješno pokušao osnovati hrvatsko katoličko društvo Orao. Sastanci HPS-a u Tučepima održavali su se u župnom stanu ili u Hrvatskome katoličkome omladinskom društvu,čiji je predsjednik bio Ante Čović, koji je ujedno bio i predsjednik HPS-a u Tučepima. Najveći otpor njegovu radu u Tučepima davali su lokalni politički protivnici, pripadnici DS-a, ujedno i predstavnici Orjune. Predsjednik DS-a u Tučepima i poslije predsjednik lokalne Orjune bio je Stipe Lalić, a tajnik Petar Stojković – učitelj, predsjednik Jugoslavenske matice u Tučepima i prvi predsjednik tučepske Orjune, osnovane 9. travnja 1922. U Tučepima je DS imao stotinjak
  članova.

  Stvarni vođa demokrata i orjunaša bio je Vice Lalić, povjerenik kotarskog od- bora DS-a i predsjednik makarske Orjune. Njegovu utjecaju nije naškodilo ni što je bio jedan od glavnih aktera tzv. kožarske afere, u kojoj se na nezakonit način obogatio pretjerano dižući cijene kožama za opanke koje je dobio od Narodnog vijeća Države SHS kao pomoć siromašnim krajevima i za što je bio osuđen na deset mjeseci strogog zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 125.000 kruna ili 125 dana zatvora. Po njemu su orjunaše često posprdno nazivali i kožarašima ili Močanima, po tučepskom zaseoku Moča, odakle
  je dolazio Lalić i većina orjunaša.

  Povjest se ponavlja Lalić lopov koji je suđen 125 dana zatvora za krađu kože 1922 godine i Lalić lpoov i prevatrant protiv kojeg se podiže Optužnica 2015 godine. Pouka; Ne pada jabuka daleko od stabla…!!!

 11. Povjesničaru kad budeš učinio nešto za lijepu našu koliko ovaj kojega napadaš onda se javi a pisanje pizdarija te očito zabavlja jer ništa u svom ljigavom životu nisi napravio .Malo se zapitaj što si ti to doprinio za boljitak Hrvatske ?I kani se drugih .. Pogledaj se u ogledalo pa lezi i pokrij se ušima ..Smeće jedno

 12. Lalić Kozar i Moćar iz Tućepa.Lipo te Lozo izreklamira.Povjesnićar je prepisao znanstveni rad od prof.dr.HrsticaTekst se nalazi u Zborniku o Makarskoj.Dakle prenio tekst koji je utemeljen na činjenicama da su Lalici genetski kleptomani kroz Povjest .

 13. Bez da ulazim u neke osobne stvari tko koga voli ili ne privatno, kao osoba koja je bila unutra (mislim na nezavisnu listu) mogu reci da je ovaj clanak dno dna. Ali niti jedna bas stvar nije tocna.
  Pa mi smo cak i poredak na listi javno izglasali izmedu nas i javno odmah procitali broj glasova za svakoga!
  Vec je jedna optuznica odbacena a i ova ce biti pa bih molio i tada dicni portal da i to objavi a sve negativne komentare molio bih da zamjene isprike.
  Jedina zamjerka Tonciju Lalicu je to sto nije ima snage op.a muda) da likove kao gosp. Lozu odma u pocetku izbaci sa liste na sto smo ga vise nas upozoravali i molili. A Tonci je uvik slipo virova ljudima pa ispa magare. Uvik je bilo i bice: dobar covik kenjcu brat.
  Necu ulazin u stavku po stavku navoda jer je komentar a ne clanak vec samo zapamtite kada se slucaj zavrsi: ovo su lazi a i ja bih volio saznat tko osim gop. Loze stoji iza njih.

 14. Ti Gosp. Sto si bio unutra tj.na listi Lažeš Razbojniče , ako si bio onda bi trebao znati da je Gosp. Lozo dao i svoj prostor i vrijeme i novac ,a od nas drugih osim vremena koje smo provodili kod njega nitko ništa nije dao . Sto se tiče izbora liste , znamo da smo je svi potpisali u bilježnika i inzistirali večer prije na sastanku da se neće koalira sa nijednom političkom strankom Gosp Lozo je bio 5 po redu i šta je tu sporno. Ako je gosp. Lalić bio nezadovoljan time zašto se nije čoviku zahvalio , vratio novce ,i otišao iz prostora nego je sačinio novu listu i ostao u prostoru te ga prevario .,i sada se svi čudimo sto je Lozo tužio Lalica i Bajića a svi znamo sto se događalo i dogodilo , a to je da su jedini njih dvojica prodali cijelu Listu i prevarili građane . Uzeli novce od liste i dalj varaju . Gospon Lozo samo naprid .

  • Mislim da nije u redu tvrditi da lazem jer znam cinjenice koje nisu onakve kakve gosp. Lozo tvrdi.
   1. Nije se potpisala lista niti redosljed za izbore vec izjava da se nece koalirati s niti jednom strankom. Iako nije bio bitan polozaj na toj listi valja naglasiti da je gosp. Lozo samoinicijativno izmjenio popis i sebe sam stavio na 5 mjesto. Tada je Tonci poludio. I htio maknuti goap. Lozu ali na obecanje istoga da se nece ponoviti nista slicno ostaje na listi. Zbog toga se ista ponovno potpisala.liste za isznore se ne ovjeravaju i predaju tek DIP-u.
   2. Istina je da je gosp. Lozo dao prostor ali koliko ja znam a i sam sam na sastanku cuo od istoga da je do dato besplatno!
   Molim ovo su cinjenice nemojte iznositi neprovjerene lazi.
   Lp

 15. precizan i istinit članak kolege sa liste, valja napomenuti da smo također potpisali BJANKO OSTAVKE na kojima je inzistirao Gosp. Teo Erceg koji je zajedno sa Gogom i Goranom vodio kampanju , znaci svi smo ih potpisali i ovim putem molim Gosp. Lalica i Bajića da ih stave na stol jer su nas sve prevarili i napravili budale od nas i od građana koji su nam dali povjerenje .Tonci i Aco sazovite sastanak i vratite nam novce 50 000 kuna koje dobivaju svi članovi sa liste a vi ste ih uzeli za sebe .zapamtite da su to naši novci .

  • Tocno je sve ovo za bjanko ostavke. I trebalo je napraviti sastanak da vidimo sta dalje ali cila se lista raspala radi sukoba i vjerovatno se zato nije nista dogodilo.
   Isto tako je tocno da se dobila lova za izbore po zakonu. Kako se on erasporeduju ne znam.
   Meni novac ne treba ali ono sto se dogodilo nakon izbora ne sluzi nikome od nas na cast.

  • Bjanko ostavke su bile zamisljene barem tako mislim kao neka vrsta sigurnosti. Zasto se nismo nakon izbora svi skupili i vidili kako dalje, je zalosno i vjerovatno sukob izmedu nas je tome kumovao.
   Novac koji ide po zakonu ne znam kako se dijeli, meni ne treba, samo sve ovo sta se dogodilo oko dobre ideje ne sluzi nikome na cast. Tonci je imao puno losih odluka i nije imao hrabrosti ali nitko ne moze za istog reci da je LOPOV jer nije.

 16. Šteta sto ukinuse ODO Makarska,sada bi Kucekovic Biljana postupala po službenoj dužnosti iz Deepa…,Jel bre govorim istinu? Lepo se iz komentara vidi da se radi o poštenim građanima.

 17. Prestrašno , ovo se nigdje još nije dogodiloda da se sporazum ovjeren kod bilježnika ne postiva ??? Kako Lalić i Bajic mogu poništit potpise od ostalih članova koji su listu potpisali a da ovi nisu dali suglasnost , pa ljudi moji tko može moj potpis poništit a da ga ja nisam ovlastio?? Ovde stanoviti dvojac treba odmah odstupiti sa mjesta vijećnika kao i sa drugih funkcija koje su stekli PREVAROM!!! LAŽOVI i VARALICE

  • Ma nije bila Lista.. Lista se ne ovjerava vec samo izjava da se nece koalirati bez redosljeda. Lista se izglasala i po njoj je samo Glorijan G. maknut sa 4 mjesta na 9 jer nije sudjelovao u radu liste a na njegovo mjesto je dosa drugi kandidat. Lozo nije stavljen tu zbog igrica oko laziranja istog onoga popisa za nekoaliranje.
   Ne postoji ugovor o najmu niti ista vezano za prostor za koji sada gosp. Lozo trazi novac.
   Ljudi molim da se iznose cinjenice.
   P.s. kao nezavisna lista nositelj ista ima pravo sastavljanja a oni kandidati kojima se isto ne svida mogu sa nje odstupiti.
   Zanimljivo da nitko to nije napravio prije izbora. I to nesto govori, zar ne?

 18. Lalić je genijalac gospodo!!!!! evo covjeka !!!??? Ljudi su mislili sa čovjekom i genijalcem nešto promjeniti na bolje ,a “čovjek”i “genijalac” se sa svojim jatakom odmetnuo u Hajduke i sa poznatom Hajducijom upravlja ovim gradom i njegovim turizmom. Pametnom dosta!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime