U nastavku policijskog ispitivanja Aleksandra Bajića koje je provedeno u svibnju ove godine u policijskoj postaji Makarska, osumnjičenik nastavlja iznositi svoju obranu na niz optužbi opisanima u Kaznenom zakonu RH prilažeći dokumentaciju za koju je smatrao da bi mu mogla pomoći.

Aleksandar Bajić objasnio je da novce poreznih obveznika, a koji mu pripadaju obzirom da je gradski vijećnik s računa za posebne namjene odnosno političke aktivnosti najčešće troši na bezin, plaćanje računa za mobitel te uredski materijal kao što je npr. tinta.
ISTRAŽITELJ: Kažite mi pošto se spominje ovjera kod javnog bilježnika od 24.travnja 2013., Vi ste tada potpisali izjavu kod javnog bilježnika Ante Barbića tu u Makarskoj zajedno sa još članovima Nezavisne liste grupe građana nositelja Tončija Lalića na kojoj je na prvom mjestu naveden Tonči, pa Vi, pa Lucijano, Tonči je nije napisao niti je naveden kao osoba koja ju je potpisala ni ovjerila, a Vi ju jeste potpisali i tu se nalazi jedan aneks gdje je javni bilježnik napisao da je od ove izjave odustao nositelj liste Tonči Lalić koji nije potpisao izjavu kao i Aleksandar Bajić i Lucijano Protrka koji su je potpisali, ali su se naknadno izjasnili da odustaju od iste tako da original izjave nije ni uručen strankama, a ostao je ovaj primjerak izjave u mojoj arhivi. Hoćete li mi objasniti ovo?
A.B.: Svi ti građani grada Makarske koji su navedeni na toj listi u vrijeme kampanje su se pridružili nositelju liste Tončiju Laliću su bili neiskusni u političkom smislu. Na jednom od mnogih sastanaka smo se dogovorili:“hej, dat ćemo izjavu, kao ono garant gradu Makarskoj da nećemo koalirati s nikim“. I onda smo se dogovorili da ćemo sutra kod javnog bilježnika potpisati izjavu da mi nećemo koalirati. I sad ono vrlo važno se pritom događa. Sigurno da bi se za takvu jednu izjavu trebalo navesti tko to izjavljuje i normalno da smo se mi kao članovi te liste naveli sami sebe i željeli to izjaviti. Međutim dogodilo se to, ta lista ljudi je trebala biti samo…jedno nabrajanje tko to izjavljuje. I ono što se tu dogodilo, sljedećeg jutra se pojavio upravo tužitelj Miljenko Lozo s tom listom, to je navodno što smo mi sinoć napravili i rekao, ono, u prijateljskom tonu „Dobro dečki idem ja to predati javnom bilježniku, pa vi samo dovršite i poslije to potpišite“. Mi smo u punom povjerenju rekli“ Dobro, dobro, ti predaj pa ćemo mi jedan po jedan dolaziti tijekom dana i to potpisati“. Ponavljam, ta lista trebala je biti samo lista gdje su nabrojani svi članovi liste Tončija Lalića. Međutim netko, a ja sumnjam u tužitelja Miljenka Lozu, je od te liste od tih navedenih članova napravio listu s poretkom i ubacio rečenicu…
ISTRAŽITELJ: Redosljed kandidata na ovoj listi ujedno je i redosljed kandidata za ulazak u Gradsko vijeće“
A.B.: Tako je. Ta rečenica, nju je netko ubacio, bio je zlonamjeran. Ta lista niti je službeni dokument, niti je printa Narodne novine. To je netko namjerno ubacio da bi kasnije mogao nešto raditi. To je sad moje osobno mišljenje. I mi smo u punom povjerenju, u istom trenutku smo nešto organizirali u gradu, ako se ne varam, zajedno smo trčali doslovce u javnog bilježnika to potpisivati. Na svu sreću je gospođa Zorica Andrijašević primijetila i rekla „Hej, zašto tu piše da je to sad odjedanput neki poredak, tu su trebali biti samo navedeni članovi i zašto tu piše poredak s kojim će netko ići pred Državno izborno povjerenstvo?“. I ona je, ajmo reći povukla… skrenula svima pažnju o tome i na vrijeme zaustavila tu malverzaciju. Tonči Lalić je to povuka i iz tog razloga je dodan aneks.
(…)
ISTRAŽITELJ: Zašto Zorica Andrijašević nije odustala od potpisivanja izjave?
A.B.: Znate što, ona je to primijetila, a  mi smo se htjeli, kao, sa vrha liste odvojiti od toga svega. Mi smo u tom trenutku bili svjesni da bi se jednog dana trebalo pravno svi oni otpisati i da nam je to netko rekao, mi bi to i napravili, to nije bio problem.
ISTRAŽITELJ: Da li Vam je poznato nakon provedenih izbora koliko je s Nezavisne liste grupe građana nositelja Tončija Lalića ušlo u Gradsko vijeće?
A.B.: Apsolutno. Nositelj liste Tonči Lalić i osobno ja.
ISTRAŽITELJ: Da li ulaskom vas u Gradsko vijeće lista nestaje, briše se, ne znam… Što je s ostalim članovima? Da li je to regulirano nekim zakonom ili oni i dalje imaju neka svoja prava?
A.B.: Po mom saznanju, to nije regulirano zakonom, mi nismo neko tijelo koje ima statut koje je definirano kao udruga ili stranka, to su bili volonteri, entuzijasti iz grada…
(…)

1 KOMENTAR

  1. Aco, lep si ko greh, a pokvaren ko mućak. A bilježnik, šta da kažem on će jednom ovjeriti da je sam sebi ČAČA, samo za šolde.

  2. Po ovome ispada da uopće nije završio srednju školu nego nekakav kurs za elektroničara , najbolje da nas Aco na dovodi u sumnje pa da nas razuvjeri sa diplomom , pokaži nam Aco da si pismen i ugovor sa gradom za poslovne prostore da oni nisu tebi darovani nego da ti to plaćaš kao i ostali ili ako stvarno nemaš ništa od ovoga vrati se na durmitor i čuvaj ovce

  3. molimo za nastavak krim priće di Biljanće proglašava da je sve reguralno. Miki šta ti sada na ovo kaže Barbika, nije njome lako nekoliko kuća sa bazenima, DEEP, “vinoteka” i apartamani u Kalalargi, a dok namisti BIKULE NA GLAVI itd. ko u malo gleda više dobiva vidi se iz svega, a da znate koliko imutka nije nabrojano. Zato najeba Lozo. Za sada-………

  4. psilajukaravaneprolaze, jest BILJANĆE JE BOMBA, ali ATOMSKA KOJA JE UNIŠTILA DOBAR DIO SPLISKO-MAKARSKE ŽUPANIJE………

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime