INTERVJU Zdenko Lučić: „Mladen Bajić je najveće zlo koje je se pojavilo na hrvatskom obzorju“

0

U makarskom HDZ-u već neko vrijeme frcaju iskre na sve strane. Plasiraju se silne teorije zavjere, dezinformacije.

Zbog razmirica pojedinih članova HDZ-a u Makarskoj i 26.obljetnica osnutka HDZ-a slavit će se izvan Makarske, o čemu je pisao naš portal. Upravo nas je taj tekst ponukao na intervju sa Zdenkom Lučićem, umirovljenim brigadnim generalom, poduzetnikom i političarom koji nerijetko biva metom anonimnih komentatora kad god se spominje makarski HDZ u tekstovima na portalu Megamedia.
Zbog čega Vaše ime toliko „žulja“ dio naših čitatelja, pogotovo kada se piše o makarskom HDZ-u?
– Sve je to danas normalno. Danas  je većina informacija javnosti dostupna preko Googla, elektronskih medija i tiskovina. To je dobro i za makarski HDZ, vrijeme je da se odstrani ova korumpirana manjina HDZ-a Makarska, koja stranačke iskaznice zadnjih 15 godina koristi u osobne svrhe kako bi pribavila protupravnu imovinsku korist. Na sreću ja u Makarskoj nisam nikada radio nikakav posao, pa s makarskim institucijama nemam nikakvih kontakata.
Kako niste ništa radili u Makarskoj? Bili ste direktor propale Amfore!
– Amfora nema nikakve veze samnom osim što sam kao tadašnji direktor Dubrovačke banke motivirao strane investitore da ulože u tada najbolje poduzeće u Dalmaciji. Sve detalje vezane uz Amforu opisao sam u svojoj knjizi Makarska Birokorupcija.
Oko Amfore se vezuju brojne kontroverze, najčešće se spominju brojna kaznena djela. Ne sjećam se da je DORH u Amfori napravio nešto konstruktivno. U kakvim ste donosima s Mladenom Bajićem, nekadašnjim glavnim državnim odvjetnikom?
– Mladena Bajića nikada nisam osobno upoznao. Nakon Stjepana Mesića on je najveće zlo koje je se pojavilo na hrvatskom obzorju, koje je selektivno, po potrebi i podjeli na naše i vaše primjenjivalo zakone Republike Hrvatske.
Zašto tako govorite o Mladenu Bajiću?
 Zato što su njegovi susjedi i njegove kolege s kojima pije kavu, pljačkale Hrvatsku a on kao djelatnik DORH-a sve je znao i trebao znati, ali nije ništa činio. Zato što je Mladen Bajić kao Županijski državni odvjetnik preko svojih ja bih ih nazvao maloumnih djelatnica i poznanica da budem konkretan mislim na Biljanu Puharić i Suzanu Alač, organizirao pakiranja ili bolje reći osmislio i proveo moja dugogodišnja procesuiranja i suđenja. Drug Mladen i njegove drugarice sijali su buru i žeti će oluju.
Zašto mislite da Vam je Mladen Bajić smjestio procesuiranja?
– Zato što sam kao gradski vijećnik u Makarskoj postavio pitanje gdje je pet milijuna njemačkih maraka koje su drugovi ukrali iz poduzeća Osejava d.d.
Što se konkretno dogodilo nakon tog Vašeg pitanja?
– Konkretno ODO Makarska i ŽDO Split  na temelju izvješća MUP-a, kojim je konstatirano da je nestalo 22 milijuna kuna s računa Osejave d.d., provodilo je istragu preko osam godina, podiglo optužnicu tri godine nakon istrage i predmet je nestao, malo se zagubio na Općinskom sudu Makarska. Vaš kolega novinar Kavain iz Slobodne Dalmacije pronašao je predmet i nastavljena su suđenja za ratno profiterstvo. Od tada se predmetu gubi svaki trag za makarsku javnost. U svojoj knjizi sam i to pojasnio.
Obzirom da Vas često u komentarima ispod tekstova objavljenih na našem portalu prozivaju, objasnite koja je Vaša uloga u HDZ u i Hrvatskoj Vojsci?
– Dragovoljac sam Domovinskoga rata, aktivno sam sudjelovao u stvaranju HDZ-a od 1989. godine, a nakon toga dragovoljnih postrojbi hrvatskog naroda, ZNG-a i Hrvatske Vojske. Odlikovan sam više puta od Predsjednika Franje Tuđmana. lucic1
Što mislite kome konkretno smetate i tko Vas najviše proziva u anonimnim komentarima?
Pojedincima iz makarskog HDZ-a strahovito smetam, a kako sam se bavio politikom, nije mi nepoznanica zašto me ne podnose.
Kako to mislite?
Dobro znam kada je i tko bio dragovoljac Domovinskoga rata, poznato mi je tko je u Makarskoj imao i nečastan otpust iz Hrvatske vojske, tko je napravio neoprostive greške na terenu itd.
Ne pretjerujete li možda? Ne možete znati baš sve. Nije li pomalo neoprezno od Vas tek tako dovoditi u pitanje čast pojedinih građana Makarske?
– Bio sam djelatnik Sigurnosno Informativne Službe  Hrvatske Vojske. Žao mi je kada me uvrijedi nečije izmanipulirano dijete iz mladeži HDZ-a Makarska, ali što je tu je.
Možete li biti malo konkretniji?
– Pisao sam kolumne za jedan makarski portal, ispostavilo se kroz komentare da je jedna organizirana grupica iz mladeži HDZ-a, koristeći računala Udruge Lag Adrion Makarska pisala klevetničke komentare protiv mene po naputku predsjednika HDZ-a, Makarska, koji svakako zaslužuje da završi na mjestu na kojem bi trebao završiti i njegov pokrovitelj Mladen Bajić. lucic7
Imamo informaciju da ste i Vi član HDZ-a…
– Da , član sam HDZ-a od 1989. godine do danas. Nakratko sam bio glavni tajnik HIP-a , stranke dr. Miroslava Tuđmana 2001. godine kada su krenula i moja procesuiranja.
Bili ste član predsjedništva HSP AS?
– Nisam bio član HSP AS, ali sam bio njihov konzultant, kao član Domoljubne koalicije, dvanaest mjeseci.
Hoćete li sudjelovati u unutarstranačkim izborima HDZ-a?
– Da ali ne u Makarskoj već u Zagrebu gdje imam prebivalište.

1 KOMENTAR

 1. Zdena ucjenio Topica za miljon maraka, najveci lupez Makarske i udbas sad se pere … Ajde Zdena ko te ne zna skupo bi te platija … Uzeja si Stapica za partnera dezurnu budalu duznu miljon kuna

 2. Nije ucijenio Topica ako je Zdenko 2001 godine Ugovor ovjerio u Javnog Biljeznika i zemljiste Volicije uknjizeno.Ante klevetnice,a sto se tice UDBE.Tata ti je UDBAs.

 3. Stapic je gospodin i buduci Gradonacelnik Makarske.Porez je zakonit i biti ce u zakonskom roku placen.Klevetnik Ante ima velikih tegoba on bi sve privatnike koji rade i imaju porezni dug klevetao.Blokirani gradjana ima 320 000 , koji nemogu vise naplacati nameta da bi klevetnik Ante uredno dobio Uhljebnicku placu.

 4. Stapic je primjer kako triba radit …. Haha .., Na listi srana posuzetnika koji ne isplacuju place a vodija bi stranku ,,, Dura bi ko Crnoja ,,. Haha

 5. Zdena i Stapic dvojac duzan i Bogu i drzavi … Stapicev dug i je po zakonu zato se u nalazi na listi. A da je sposoban ne bi ima dug … Klosar mali place ne isplacuje

 6. Restoran Portal u Vrgorcu uknjizio Ladislav Sosic temeljem Usmenog ugovora o kupipridji.Kriminalca Ladislava Sosica zastitio Mladen Bajic i Ecija Kuljis Bajic! Aj Ante nastavi…A tko je UDBAs bumo vidjeli druze Ladislave.

 7. http://arhiva.nacional.hr/clanak/10232/slovacki-tajkuni-pretvorili-splitski-zatvor-u-zabavni-park
  Na tom sastanku, budući saborski zastupnik Željko Dragović, prema Frunijevim zabilješkama, uvjerava sada pritvorenog Vladimira Frunija da ukoliko “Horizont” doista želi kupiti “Amforu”, treba sucu koji vodi postupak prodaje dati 100.000 maraka. Postavlja se pitanje je li u slučaju prodaje “Amfore” i došlo do korupcije.

  Dosadan si Zdena zašto ne priznaš da nisi moga potkupit ni Bajića ni Puharićku nisi uspio potkupit pa sad imaš optužnicu na sudu što si opljačka našu Amforu i uništio tisuće makarskih obitelji. Ili misliš da smo svi mi maloumni a jedino ti pametan. A vi Mega medio radite intervju sa ovim propalim likom koji nikog ne zanima, faca iz Ljubuškog moralizira u Makarskoj sa adresom u Zagrebu…

 8. Zna Zdena tko je iza imena “Ante” a Ladislav zna tko je iza imena .Zdenko,Milan,Ero, Ivo i ina imena KOja ga blate .
  Uzalud vam trud svirači ,brod parti naprid !

 9. Za ove iz UDBE, propala je faca brigadni general, kojega je Tuđman odlikovao 12 puta. Za njih je i Ante Gotovina bio kriminalac kao i ostali generali HV. Zdena ovoga Šošića i njegovu gospođu Bajić stavi tamo gdje im je mjesto.

 10. Zdenko nema nikakvih optužnica, Zdenko je samo ljut što je Mladen Bajić preko Suzane Alač sudkinje bez položenog pravosudnog ispita, radio gluposti po Makarskoj, primjerice prikrio pljačku 5 milijuna Maraka iz Osejave d.d. 1990 godine. Mladen Bajić tada je bio javni tužitelj u SFRJ. Ladislav Šošić ima kompletno bolesnu obitelj i nije dobaru zadnje vrijeme. Molim javnost da to tolerira. Što se tiče posla Šošića u Makarskoj Zdenko je to opisao u svojoj knjizi Makarska Biro Korupcija. Ako nešto nije točno što piše moguće je tužiti Zdenka. Klevetanja je dosta. Svi mi u Makarskoj znamo tko je radio za UDBU, tko pije kavu s bivšim milicajcima i UDBA šima. Zdeni predlažem da napiše još jednu knjigu.

 11. pa kaže ” Zdeni predlažem da napiše još jednu knjigu ” , Samo ovoga puta neka napiše o svojoj obitelji, ,nasilju u obitelji , o sebi i o svojim dugovima , o svojim poslovnim prevarama ,posebno poglavlje ” kako prevariti dugogodišnje frendove u poslu i u privatnom životu.Vjerujem da bi to bilo interesantno štivo. Može par crtica zašto su ga smjenili sa mjesta predsjednika Mladeži HDZ u BiH ,o postupku koji vodi DORH za utaju 4,6 miliona kuna od PDV ,koje je elegantno stavio u đep. Za početak bar to u drugoj knjizi.Za trecu se možemo dogovoriti !!

 12. Šošicu klevetniče, pod nadzorom si 24 sata, drugi put kada budeš pisao komentare iz City Centra Split, nemoj ići ispod kamera. Kada se nalaziš s lendi pazi da te Bajić ne vidi.Možeš ugroziti instuciju DORH-a.???

 13. koii ste vi šaljivđije , vi ste obične čukenje jednog kriminalnog i bolesnoga uma. Pogledajte mu malo lice i oči i vidjeti će te svu ljubomoru ,zavist ,bolest , pokvarenost i egoizam ovoga svijeta. Pogledajte mu podočnjake ,po cijelu noć samo šeta po kući i smišlja kako nekoga prevariti i uzeti što nije njegovo.Smetaju vam i njemu Bebek ,Mendeš , Rajčević ,Brkan ,Bilić ,mladi lijećnik Lelas ,suci ,tužitelji ,zaglumili ste domoljube i čuvare revolucije a ništa drugo niste negoli jedna velika šaka jada i ništa više .

  • MI NJEGA PUSTAMO NA MIRU ALI NE NA LUDU PRCU S MILU ZA KOMUNJARE JE KLASE DA DECA ISPASTAJU MUTAVI KOMUNJARA LADO NEZNA IGRAT LOPTE

 14. Nije Ladislav los covjek ,,,,,Samo selo nasralo na njega.Jedan Ladislav je prodao Makarsku Mlecanima……………………..L Sosic nije takav…..On ne zeli Makarsku prodati ,.—,.-on je zeli KUPITI ZA 120KUNA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime