Ivan Rude: Kažimo dosta okupatorima i uzurpatorima!

0

Ivan Rude pozvao je u ponedjeljak građane da mu na izborima 28. prosinca daju glas za predsjednika Republike i tako, poručio je, poslušaju glas naroda koji želi bolju, sretniju i pošteniju Hrvatsku, nasuprot partijskim elitama koje su “okupirale i uzurpirale Hrvatsku”.

“Vrijeme je da kažemo dosta onima koji su okupirali i uzurpirali Hrvatsku. Mi smo glasali, ali ih nismo birali. Vrijeme je za promjene, za novu, uljuđenu Hrvatsku koja pripada narodu, a ne otuđenim elitama”, istaknuo je Rude na predstavljaju izbornog programa.

Rude: Elite su majstori laži i manipulacije

Zahvalio je sindikatima i radnicima na savjetu da se kandidira za predsjednika, jer su ga tako “probudili” kako bi, suprotno političkim elitama koje brinu samo za sebe, a ne za čovjeka, progovarao glasom naroda. “Oni su od Hrvatske stvorili depresiju, masu nesretnih ljudi i smetaju ih ljudi, posebno kada moraju platiti radnike”, poručio je. Osim prema radnicima, dodao je Rude, te elite “kao majstori laži i manipulacije” animozitet stvaraju i prema hrvatskim braniteljima, prema svima koji žele promjene. “Ja govorim istinu jer govorim ono što narod misli”, rekao je.

Nezaposlenost, gospodarstvo i natalitet

Kao osnovni smisao svoje kandidature i cijele incijative pod geslom “Vrijeme je!” Rude je označio stvaranje novoga sustava vrijednosti koji će pravedno brinuti o narodu, posebno o mladima koji su bez posla, ojačati gospodarstvo te osnažiti natalitetnu politiku nasuprot demografskom padu. U tom smislu uvijek ga je, kaže, iritirala “fraza” aktualnog predsjednika Ive Josipovića o Novoj pravednosti. “Nema nove pravednosti, samo pravednost koju ne trebaš naglašavati. Ukaži što je nepravedno i dobit ćeš što je pravedno. Ako o tome šutiš, znači da manipuliraš i lažeš”, poručio je Rude. Ne slaže se s izbornim sustavom, pa ni s najavama oko uvođenja preferencijalnog glasovanja, jer građani, ustvrdio je, žele birati pojedinca, a ne liste koje im serviraju elite. “Oni su stvorili sustav da koga kod biramo izabiremo njih. Mi ćemo stvoriti sustav da biramo čovjeka, a ne listu”, kazao je.

U obrani nacionalnog blaga

Kao prvu mjeru iz svog programa označio je čvrsto predsjedničko zalaganje za zabranu rasprodaje nacionalnog blaga (hrvatskih cesta, šuma, željeznica, mora itd.), pristupanje Hrvatske tzv. Višegradskoj skupini (Češka, Poljska, Slovačka, Mađarska) kao organizaciji za europsku suradnju i razvoj (OECD), trajnu borbu protiv korupcije. Rude najavljuje da će se, pobijedi li na izborima, zalagati i za novi sustav obrazovanja usmjerenog protiv siromaštva i usklađenog s potrebama tržišta, jer samo obrazovana i konkurentna radna snaga može obnoviti Hrvatsku. Cilj mu je, dodao je, i očvrsnuti suradnju rada i kapitala kako bi se “stvorilo ono što potiče čovjeka na rad”. “Predsjednici kažu kako nemaju ustavna ovlaštenja, ali imaju nebesko ovlaštenje da mogu govoriti, ako ništa drugo”, poručio je Rude, predstavljanju čijega programa su među inima nazočili i predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević te “zviždač” iz Imunološkog zavoda Srećko Sladoljev. (index.hr)