Još jedan javni igrokaz u režiji Vedrana Uranije…

0

Jučer je u Zadru Vedran Uranija po tko zna koji put organizirao radnički prosvjed nekadašnjih radnika tvrtke Croatia Zadar Line uobičajeno se razbacujući terminima poput „otpremnine“, „međunarodni sud“, „obnova postupka“ …

Zna li itko o čemu Vedran Uranija priča? Teško. Jer ni sami radnici ne znaju tko im je bio poslodavac, kako im se zove sindikat, kolika su potraživanja. Istraživački tim portala Megamedia svojedobno je izvršio temeljitu novinarsku istragu vezanu uz ovu prijevozničku tvrtku i vrlo samouvjereno i s dobrim razlogom tražimo od Vedrana Uranije i njegovih glavnih prosvjednika Predraga Duševića te Nikole Maračića, a sve radi vjerodostojnojnosti njihovog javnog igrokaza da konačno javnosti predoče dokument koji bi trebao biti sudski verificiran i javan, a to je popis vjerovnika stečajnog dužnika na iznos, kako sami kažu, od pet milijuna kuna. Naglašavamo pritom kako popis vjerovnika i iznos tražbina čine javni dokument, pa neka ga predoče javnosti ako ga imaju. Pozivamo javno Vedrana Uraniju i Predraga Duševića da dostave svu potrebnu dokumentaciju navedenu u dopisu upućenom nekadašnjem županijskom državnom odvjetniku u Zadru Ivanu Galoviću od 30.rujna 2011.,a na kojem u gornjem lijevom kutu stoji naziv tvrtke koja u tom trenutku ne postoji, a u donjem desnom kutu dopisa je KRIVOTVORENI pečat sindikalne organizacije tvrtke koja ne postoji niti je postojala, a supotpisnik dopisa je, tko drugi, nego Vedran Uranija kao pravni zastupnik SSSH! Taj dokument je urudžbiran 30.rujna 2011. godine, a očitovanje ćemo tražiti i od predsjednika Sindikata prometa i veza Hrvatske, Stjepana Lisičaka.
U posjedu smo dokumentacije koju ćemo uskoro i objaviti, a zbog koje će Predrag Dušević javnosti morati objasniti kako je sindikalna organizacija Croatia Zadar Linea prešla u tvrtku prijevoz putnika i kako su tamo završili zaposlenici, a u to vrijeme je bio glavni sindikalni povjerenik i kao takav bio je involviran u sve. Stečaj tvrtke Croatia Zadar Line otvoren je 5.prosinca 2000., a danas se nameću pitanja tko je sastavio tražbinu? Kada je ta tražbina prijavljena jer imamo dokaze da je predana sa zakašnjenjem od dvije i pol godine. Kakva su to prava, a poglavito radnička koja se moraju dokazivati krivotvorinama, lažima i javnim igrokazima u kojima instrumentirane lutke na koncu Vedrana Uranije prozivaju sve i svakoga bez ijednog argumenta? U istraživačkom novinarstvu smo se svega nagledali, ali nikad nismo naišli na slučaj krivotvorenja pečata kojim skupina radnika na čelu s Vedranom Uranijom pečatira službene dokumente nepostojeće tvrtke i predaje ih u ruke Ivanu Galoviću koji umjesto da ih strpa u zatvor zbog kaznenog djela krivotvorenja službenih isprava, s njima se nešto dogovara?!
Pravnik Vedran Uranija na jučerašnjem prosvjedu spominje čak i obnovu postupka, no nije svjestan da obnoviti sudski postupak nije tako jednostavno kao napudrati lice ili obojati kosu. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Nama u Dalmi je Uranija obećao da ćemo dobiti sve zaostale plaće, otpremnine, da će pokrenuti proizvodnju, da će dignut Starasbur na noge, dignut kaznene prijave, tužiti direktoricu… sve nas napravio budalama. 15 godina kasnije on i dalje radi budale od ljudi i nitko ga ne može kaznit. Evo vidimo da je krivotvorenom dokumentacijom htio nešto napraviti u autoprijevozu i slobodan šeće i prosvjeduje. Pa dokad majke mu ga nabijem???

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime