Početkom travnja ekskluzivno smo otkrili javnosti da je jedna zaposlenica Liburnije d.o.o. otuđila više od 200 tisuća kuna

Edvin Šimunov, direktor Liburnije još od prošlog stoljeća nije našao shodnim o pljački novaca informirati policiju, a pritisnut člancima objavljenim na portalu Megamedia, morao je reagirati. O pljački novaca obavijestio je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru te Nadzorni odbor. U tom trenutku policija o pljački novaca u LIburniji nema nikakvih saznanja osim članaka objavljenih na portalu Megamedia.

Da ne bi bilo, nismo znali, mi smo prijavili krađu zadarskoj policiji i dva mjeseca kasnije, iz PU Zadarske nas informiraju sljedeće: “Izvidi koje provode policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u svezi navedenog i dalje su u tijeku.”.

Da čovjek ne povjeruje! Krenimo od neospornih činjenica. Danas bivša zaposlenica koja je radila na obračunu plaća uhvaćena je u krađi novca, zbog toga je dobila i otkaz, a novac je, tvrdi Šimunov, vraćen. Nije jasno o kakvim se izvidima radi jer je ovdje sve jasno. Osoba osumnjičena za krađu je priznala kazneno djelo, novac je vraćen i postavlja se pitanje što još izviđaju. Također se postavlja pitanje zašto toliko dugo treba za bezveznu istragu očitoga umjesto da ODO podigne optužnicu i da konačno krene suđenje pljačkašici. Ono što je nejasno jest način na koji je ova bivša djelatnica uopće mogla otuđiti novac.

Naime, osoba koja radi na obračunu plaća nema doticaja sa novcima ni u gotovini ni preko računa. Isto tako je nejasno zašto Edvin Šimunov nije izvijestio policiju o pljački već je pohrlio brže bolje prema državnom odvjetništvu. Je li razlog tome nesporna povezanost nekoliko djelatnika Liburnije sa državnim odvjetnicima?

Konačno, postavlja se pitanje, je li kradljivica više od 200 tisuća kuna uopće mogla djelovati sama ili je imala jakog pomagača? Čini nam se da se upravo u ovom posljednjem pitanju krije najvažniji razlog zbog čega istraga o pljački u Liburniji ide puževim koracima. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime