Otkaz na HRT-u dobile Hloverka Novak Srzić i Elizabeta Gojan!

0

Hloverka Novak Srzić i Elizabeta Gojan uskoro više neće biti zaposlenice HRT-a. Otkaz ugovora o radu za Gojan i Novak Srzić već je napisan, te je poslan Sindikatu novinara koji se o njemu sada mora očitovati, doznaje Index od izvora s Prisavlja.

Službeno s HRT-a o cijelom slučaju ništa ne mogu komentirati; može se čuti samo da su “interni procesi u tijeku”. No, Novak Srzić i Gojan se, prema neslužbenim informacijama koje smo dobili, od otkaza mogu spasiti samo ako se glavni ravnatelj Goran Radman nekim čudom predomisli i odustane od već donesene odluke. Naime, iako je očitovanje sindikata dio propisane procedure u slučaju izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, ono nije obvezujuće. Drugim riječima, iako će sindikalisti vjerojatno prosvjedovati protiv otkaza svojim kolegicama, Radman njihovo mišljenje nije dužan uvažiti.

Otkazi zbog javnog istupanja bez dozvole

Otkaz su Novak Srzić i Gojan dobile zbog neovlaštenog istupanja u medije, odnosno događajima koji su uslijedili nakon “afere inauguracija”. Mediji bliski HDZ-u tada su, podsjećamo, pokrenuli hajku protiv Gojan tvrdeći da je prijenos inauguracije Kolinde Grabar Kitarović odradila neprofesionalno, te da je zbog osobnih animoziteta iskoristila HRT-ov program u svrhu difamacije nove predsjednice. Za bačenu udicu odmah se ulovio desno nastrojeni klan na HRT-u, te je Hloverka Novak Srzić pokrenula peticiju u kojoj se traži sankcioniranje Gojan. U sklopu ove priče i Novak Srzić i Gojan su medijski istupali bez dozvole HRT-a, što zabranjuju interni pravilnici javne kuće, zbog čega je glavni ravnatelj Goran Radman odlučio da će im otkazati ugovore o radu. Nisu međutim Novak Srzić i Gojan jedine koje su neovlašteno istupale u javnost. Istu stvar napravio je i Jozo Barišić, koji je zajedno također tražio sankcije za Gojan zbog prijenosa inauguracije kojeg je nazvao neprofesionalnim. Špekuliralo se da bi otkaz mogao dobiti i Barišić, ali njega je spasila činjenica da zaposlenike HRT-a predstavlja kao član Programskog vijeća, zbog čega je u njegovom slučaju znatno kompliciranije inzistirati na zabrani javnog istupanja. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime