Prekršajni sud u Zadru osudio Nikolinu Mojić bez mogućnosti žalbe!

0

Nikolina Mojić, poznata zadarska pjesnikinja i recitatorica doživjela je, kaže, veliku nepravdu na zadarskom Prekršajnom sudu koji ju je oglasio krivom zbog prekršaja i osudio na novčanu kaznu od dvije tisuće kuna.

– Riječ je o navodnom prometnom prekršaju kojeg nisam počinila,  a za što imam i vjerodostojnog svjedoka kojeg zadarski Prekršajni sud nije htio saslušati, kazuje nam Nikolina Mojić ogorčena i činjenicom da joj sud nije nakon nepravomočne presude dozvolio mogućnost žalbe Visokom Prekršajnom sudu.
Prema optužnom prijedlogu, Nikolina Mojić je potkraj prošle godine upravljajući vozilom prešla kroz crveno svijetlo na jednom zadarskom raskrižju što je uočio policajac u civilnom vozilu koji se nalazio u susjednoj traci. Taj policajac ju je potom presreo i na licu mjesta ustanovio prekršaj.
– U prigovoru na optužni prijedlog jasno sam istaknula kako policijski službenik nije mogao neposredno sa sigurnošću doći do ovog optužnog prijedloga jer se je to isto vozilo nalazilo lijevo  u odnosu na moje vozilo te da se prekršajni  nalog temelji  isključivo na pretpostavkama, a ne na činjenicama. Nadalje, dolaskom na sud predložila sam da se sasluša kao svjedok moj suvozač A.D., no sud to nije uvažio te je donio presudu protiv mene bez mogućnosti žalbe, ogorčeno će Nikolina Mojić.
Pozivajući se na Ustav RH i Europsku konvenciju o ljudskim pravima i slobodama čiji čl.6. jasno definira pravo na pošteno suđenje, Nikolina Mojić neće stati i prije ili kasnije ispravit će nepravdu koja joj je nanesena.

1 KOMENTAR

  1. Nikolinu sud kazni bez provođenja kaznenog postupka, a Rena Sinovčića puste na slobodu na jednak način. Bravo zadarski suci! Umjesto Nikoline, dovedite pred lice pravde Kalmetu, Grofa, Grgu, Fuzula, sve Lisice, Livoga,Padelu i ostale zadarske “uglednike”. Nikolina, ne daj se!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime