Psihički bolesnik pobjegao s Ugljana na Dugi otok i usput ukrao gliser i automobil

0

Kako uspješno pobjeći s otoka, k tome još iz Psihijatrijske bolnice Ugljan, i pri tome ukrasti brod i automobil, demonstrirao je u subotu 37-godišnji pacijent N. Š., koji se, unatoč teškom zdravstvenom stanju i ozbiljnoj dijagnozi, u zahtjevnu odiseju po zadarskom akvatoriju odvažio u maniri Jamesa Bonda.

Nakon što se u poslijepodnevnim satima, iz još nepoznatog razloga, uspješno iskrao iz bolnice, odšetao se do mjesta gdje je uspio ukrasti gliser u vlasništvu 33-godišnjaka, te je potom upalio motor i otplovio na desetak nautičkih milja udaljen Dugi otok. Tamo se, pak, nije odmarao, nego je nakon kraćeg vremena ukrao i golf u vlasništvu šezdesetogodišnjeg mještanina i vozio se po otoku. Nakon odiseje po zadarskom akvatoriju, 37-godišnjaka je u večernjim satima policija pronašla na rivi u mjestu Solinama na Dugom otoku. – Moj otac je uobičajeno automobil ostavio otključan, s ključem u bravi, računajući “na otoku si, neće nitko!”. On je vidio čudnog čovjeka s kapom na glavi kako baca gliser na obalu i kreće na otok. Mislio je, možda netko traži trgovinu, no tek kasnije, kad je začuo zvuk svog automobila, shvatio je da mu ga je ta osoba ukrala. Trčao je za njim po cesti, no bezuspješno.

Sakrio automobil

Tek kasnije, nakon prijave o krađi, došla je Pomorska policija, jer na otoku nema temeljne policije. Policijski službenik koji je u Salima na Dugom otoku, ne radi poslije 15 sati! Što je, na koncu se ispostavilo, i više nego tragično – kazala je ogorčena mještanka čijem je ocu pacijent iz Psihijatrijske bolnice na otoku Ugljanu ukrao automobil na Dugom otoku. Nakon što su mještani Solina policiji prijavili kako se u mjestu nalazi čudna osoba, 37-godišnjak je pronađen na rivi. Policiji se pojadao kako je u plovidbi s Ugljana prema Dugom otoku na pola puta imao malih problema s pentom, te da ju je nekoliko puta morao ugasiti kako bi je ponovno mogao upaliti. Svako malo bi plutao, pa nastavljao dalje… Iz zadarske policije su potvrdili da su u subotu poslijepodne zaprimili dojavu o nestanku pacijenta, te da je pronađen u Solinama na Dugom otoku. Utvrđeno je da je počinio dvije krađe, te je u večernjim satima vraćen u bolnicu na otoku Ugljanu. – S obzirom da je riječ o bolesnoj osobi, ništa više od toga ne smijemo komentirati – kazali su. Osim što se policajcima pojadao da ga je “zezala” penta, 37-godišnjak im je kazao i koje tablete pije i kako je taj dan u 18 sati trebao uzeti terapiju. Rekao im je i da je automobil sakrio da ga nitko ne pronađe i da je iz bolnice otišao oko 15 sati. Ravnatelj Psihijatrijske bolnice na Ugljanu Mladen Mavar u utorak je bio nedostupan na mobitel. No, u veljači je, na saborskoj sjednici Odbora za ljudska prava, izjavio kako je teško imati 24-satni nadzor nad svim pacijentima. – Događa nam se da u popodnevnoj i noćnoj smjeni svega dvije medicinske sestre ili dvoje tehničara moraju nadzirati šezdesetak pacijenata – obrazložio je tada ravnatelj bolnice Mladen Mavar. Mještani Dugog otoka još pamte sličan događaj otprije nekoliko godina, kada im je na otok stigao još jedan odbjegli pacijent s otoka Ugljana. Na otok je stigao kajakom, veslajući daskom. Nakon što je upitao mještane koliko je daleko Mali Lošinj, kazao im je da s obzirom na udaljenost mora krenuti dalje istog trena. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime