Tko je Davor Adžić, Plenkovićev kandidat za ministra poljoprivrede?

0

Danas poslijepodne, Andrej Plenković objavit će imena svih ministara nove vlade. S nekim imenima je HDZ već izašao u javnost, a najviše intrige izazvala je informacija da bi resor poljoprivrede trebao preuzeti Davor Adžić.

Davor Adžić suvlasnik je trvtke Landia iz Tordinaca kraj Vinkovaca, za koju se uz njegovo ime vežu brojne negativne konotacije. Mediji ga opisuju kao slavonskog  veterinara, vlasnika robotizirane farme krava i uspješnog veterinara, no portal Megameda u posjedu je dokumentacije prema kojoj je Davor Adžić ipak malo drugačiji nego kako ga opisuje većina medija.
Naš izvor dostavio nam je informacije prema kojima Davor Adžić, njegov brat Zvonimir i otac Adam imaju vrlo burnu prošlost, prošlost punu čudnovatih novčanih transakcija, dugovanja i sumnjivih političkih angažmana.
Prema dokumentaciji koju posjedujemo, Davor Adžić je i dioničar Poljoprivredne zadruge Torda iz Tordinaca koja duguje njegovoj tvrtki Landia d.o.o. gotovo 3,5 milijuna kuna! U postupku predstečajne nagodbe, taj iznos je po sistemu dobre volje vjerovnika umanjen i iznosi 2,6 milijuna kuna. Ništa ne bi bilo sporno da Landia nije zapravo veterinarska ambulanta, a  PZ Torda bavi se isključivo ratarstvom. Postavlja se pitanje, na temelju čega je nastao toliki dug?!  Doduše, Landia je u registru Trgovačkog suda zavadeno kao društvo s ograničenom odgovornošću koja se bavi svim i svačim, no mještani Tordinaca s kojima smo razgovarali nam tvrde da je ta tvrtka zapravo veterinarska ambulanta.
To nije sve. Ista ta Landia imala je povlašteni status u Sber banci, tvrdi naš izvor, jer je PZ Torda bila jamac Davoru Adžiću i njegovoj energani iako ta poljoprivredna zadruga u trenutku jamstva nije imala ni dovoljno imovine ni početnog kapitala upisanih dioničara. Poznavatelji prilika tvrde da je Davor Adžić dobro profitirao na račun PZ Torda, a sve to ne bi bilo moguće da nije imao dobre veze sa državnim vrhom.

Adam Adžić i vukovarsko-srijemski župan zajedno su bili na izbornoj listi Saveza komunista Hrvatske - Stranke demokratskih promjena...
Adam Adžić i vukovarsko-srijemski župan zajedno su bili na izbornoj listi Saveza komunista Hrvatske – Stranke demokratskih promjena…

– Davor Adžić je oduvijek bio rado viđen gost u društvu lokalnih političara. Primjerice, Pero Ćorić i njegova svita besplatno su jeli i pili kod Davora Adžića na njegovom imanju, a tamo je bio i župan Božo Galić. HDZ-ovac Adžić sin je nekoć visokopozicioniranog člana Saveza komunista Hrvatske Adama Adžića koji je zajedno s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem bio i kandidat na izbornoj listi početkom devedestih kada se SKH preimenovao u SKH-Stranka demokratskih promjena, kazao nam je jedan vinkovački novinar koji već dulje vrijeme prati aktivnosti obitelji Adžić.
Zanimljiva je ta isprepletenost HDZ-a i SDP-a, makar kad su u pitanju Vinkovci jer osim što je Adam Adžić bio visokopozicionirani komunist, a sin Davor HDZ-ovac, njegov prvi rođak (bratić) Domagoj Hajduković iz Osijeka je tamo istaknuti SDP-ovac koji želi preuzeti vodstvo u toj stranci na unutarstranačkim izborima. Bilo kako bilo, ostaje za vidjeti hoće li Andrej Plenković doista izabrati Adžića za novog ministra poljoprivrede. Svakako je otegotna okolnost druženje s Perom Ćorićem koji je posljednjih tjedana počinio niz autogolova zbog čega je postao persona non grata u hrvatskoj politici, tim više što se i uz njegovu prošlost vezuju brojni incidenti, a neki idu toliko daleko da ga vezuju sa srpskim ratnim zločincem Arkanom i navodnim pljačkama zlata u Njemačkoj i kuća u Iloku što dosada nitko nije uspio dokazati, ali ni demantirati… Je li Davor Adžić najbolje rješenje za ministra poljoprivrede?[envira-gallery id=”48185″]

1 KOMENTAR

 1. ovo je tko nisko da niže ne može biti, portali se dijele na normalne i na ovakve kao što ste vi. Sramite se jer vrijeđate novinarsku profesiju… Aludirati na mračnu prošlost Adžića, je zloča i to bolesna zloča, niste našli ništra protiv njega pa lažete, ali to je za vaše rijetke čitatelje dobro jer i onako ne znaju za ništa bolje jer su na dnu hranibnenog, odnosno civilizacijskog, lanca, neka vam Bog sudi, ako u njega vjerujete u što sumnjam

 2. Poštovani, molio bih Vas za malu pomoć ako je ikako moguće. Naime, vezano na gornji članak “Mračna prošlost…” htio bih podnijeti tužbu, a nisam siguran da li da tužim portal ili autora teksta. U iščekivanju Vašeg brzog odgovora, srdačno Vas pozdravljam! Davor Becić, suvlasnik tvrtke Landia d.o.o. Tordinci

   • Ja mislim da je ovo jedan jako zločesti portal! Da valjaju, objavili bi i fotke iz Ukrajine, Bjelorusije… Ovako, ostadosmo uskraćeni za bitne informacije. Sram bilo autora teksta kad nam je samo pola servirao! Adžić je više u zemljama bivpeg SSSR-a nego u Hrvatskoj, a o tome ni slova!

 3. Kakav je ovo PORTAL kada objavi tekst koji nije provjerio i kao nekakva seoska baba dobije informaciju od ” jednog izvora” koji toliko laže, a ova priča nema temelje!?! Jedina mračna strana u ovoj priči ste vi i vaš bjedni izvor lopov J. M. kojeg ste trebali bolje ispitati i proveriti njegovu mračnu prošlost i sadašnjist!?Sada ću vam ja ispričati priču! Dr. vet. med. Davor Adžić iz Tordinaca stvorio je tvrtku Landia d.o.o. svojim teškim radom i vlastitim ulaganjem , čistih ruku vraćajući pošteno svoje kredite, isplaćujući uredno plaće radnicima. Davor Adžić nikada nikome nije ništa uzeo i ne znam odakle vam pravo prozivati čovjeka o kojemu ništa ne znate već se oslanjate na kretenski izvor koji vam je mogao dati kutije materijala o sebi da bi mogli godinu dana imati svakodnevne objave o korupciji i mitu tog istog izvora!? D: Adžič je stvarao tvrtku dugogodišnjim radom; postepeno i pošteno punih sedamnaest godina , tvrtka nije nastala preko noći i kupljena za jednu kunu. Vrlo su teška vremena u agraru , stočarstvu i mljekarstvu za koje je tvrtka Landia vezana , ulaganja u ovoj grani su velika , a proizvodima je srušena cijena tako da treba biti umjetnik u ovome poslu. Ja sam djelatnik tvrtke Landia i znam koliki je napor uložen kroz ove sve godine da bi danas morao čitati vaše bljutavosti koje pišete o čovjeku kojeg ne poznate i to na osnovi samo jednog luđaka koji je to potkrijepio papirima koji ništa spektakularno ne pokazuju . Moram se osvrnuti i na kometar o Sberbanci koja sa sigurnošću znam nikada nikome nije učinila nikakve ustupke osim zakonskih koje propisuje. Davor Adžić bio bi idealan ministar za područje koje jako dobro poznaje i razumije gdje zna svaku problematiku poljoprivrede i stočarstva u kojem bi mogao ispraviti sve dosadašnje propuste svih bivših ministarstava i donijeti preporod i bolji život napaćenih hrvatskih stočara i poljodjelaca. I još nešto, kako vas nije sramota spominjati njegovog oca i brata , pa to nadilazi sva pravila novinarstva , članak kojeg ste objavili više je nego neprofesionalan! Sada sam vam ja izvor , pa vas molim kada ste već tako sposobni i volite pravdu, provjerite svoj izvor i njegovu mračnu prošlost i sadašnjost pa objavite, to će biti puno interesantnije!

 4. Napokon nešto istinito!!! Sramota da nekakav portal za koji nismo ni znali da postoji , kleveće osobu koju niti pozna niti je pitao nekog o njoj. Jedna zlobna i sitna dušica je pouzdan izvor??? E moja Slavonijo zato nam i je ovako. poštenje ne prolazi i onda se pitamo zašto nam ode mladost!!!
  Niste našli podatke kako je taj Adžić “mračne prošlosti” pomogao svakog u selu kada mu se obratio za pomoć bilo da je nekom trebalo platiti račune za struju ili pomoći prije rođenja djeteta…bilo tko da se obratio za pomoć nije bio odbijen!Kako je taj mračni Adžić zaposlio ljude da im djeca imaju šta jesti i kako je isplatiti plaću prioritet bez obzira na teška vremena.
  Imamo čovjeka koji je pošteno radio i uz tešku borbu opstaje, Čovjeka koji zna i hoće,čovjeka koji je Hrvat, šokac, slavonac a mi slavonci pljujemo po njemu. Ma bravo!!! Bolje će se netko drugi brinuti za nas, bit će mu vise stalo.Zato nam i je ovako jer ne daj Bože da netko od nas bude uspješan a ja ne.
  Isto i klevete koje se odnose na njegovog oca. Adam Adžić je disao za svoje selo i slavoniju.Bio je komunista, Pa tko je u ono vrijeme imao karijeru ako nije bio komunista? ali taj čovjek je krstio sinove i njegovi sinovi su primili sve sakramente i pored toga, što je bilo jako hrabro u ono vrijeme.
  Borio se za svoje selo i zapošljavao ljude.
  Dakle Davore Adžiću ovo ti je hvala za sve što si napravio i imao volje napraviti za slavoniju!

 5. pa ko tu koga linčuje, dokumenti su javni i može ih naći svatko, što se tiće poštenja navedenih o tome nebi kao ni 99% vinkovčana , poanta teksta je po meni samo u jednome kako netko tko nije u stanju voditi ni vlastite tvrtke može biti ministar. Pa jel nije dosta takvih????
  Lp

 6. da, i ne mogu da ne pitam zašto nijedan sin kao ni otac nisu ostali braniti selo 91-e, nego su zgiljali u zg, jel se to zove dezerterstvo ili kako…sramota!!!

 7. Vlo zločest i neistinit tekst. Radio sam osobno tu predstečajnu nagodbu kao konzultant te je provedena u skadu sa svim zakonskim propisima. Ako se malo detaljnije pogleda u tekst naodbe niti jedan vjerovnik nije doveden u neravnopravan položaj niti je oštećen. Programom restrukturiranja su sačuvana sva radana mjesta i osiguran nastavak proizvodnje u ovom ratom opuštošenom području.
  Što se tiče Sbez banke i to su insinuacije te tu nema nikakvog pogodovanja. Naime, kroz vlasničku povezanost banke uvijek uzimaju dodatna sredstva osiguranja plaćanja od povezanih osoba.
  Napominjem još jednom nagodba je provedena zakonito i u skladu sa svim pozitivnim propisima RH.
  Tvrtka LANDIA d.o.o. je stvorena od nule, kapitalom vrijednih osnivača jednog i drugog vlasnika Davora ( Adžića i Becića ) koje znam kao vrlo stručne i poštene poduzetnike jel su za nju dali i stavili na kocku i vlastitu imovinu te im ovakvim tekstovima činite samo nesagledivu štetu. Naposljetku osobno smatram da bi Davor Adžić bio odličan ministar poljoprivrede pošto dolazi iz baze te pozna svu problematiku hrvatskog sela.

 8. Vrlo zločest tekst. Predstečajna nagodba je provedena u skladu sa zakonskim propisima. Zakonom predstečajne nagodbe su sačuvana radna mjesta i time osiguran nastavak proizvodnje. U tvrtki PZ”TORDA”, nagodba je provedena zakonito i u skladu sa propisima.
  Napominjem da u ovim teškim vremenima DAVOR AĐIĆ uspješno vodi tvrtku Landija d.o.o te vjerujem da bi bio uspješan ministar poljoprivrede.

  Ivan-Presjednik Skupštine
  PZ”Torda”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime