U Makarsku stigli slovački i bosanski policajci

0

Slovački i bosanskohercegovački policajci u svojim odorama, u patroli makarskom plažom i ulicama, u društvu s kontaktnim policajcima Valentinom Ivandićem i Matkom Kovačevićem, slika je koja potvrđuje da je Makarska itekako siguran grad.

Sve je to dio projekta ‘Sigurna turistička sezona’ Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva turizma kojim se provodi već osma godina u Hrvatskoj, a Makarska je među prvima prepoznala od kolikog je značaja sigurnost u ljetovalištu da bi odmor bio ugodan, a turisti ponijeli pozitivne dojmove. Ove godine u razmjenu policajaca prvi put se uključila Bosna i Hercegovina.Slovačka policajka Kristina Holecova, već je treću godinu na Jadranu, prvi put u Makarskoj, a kolega joj Andrija Mamrrila, četvrti put u Hrvatskoj, u Makarskoj drugu godinu. Oboje su izvrsno savladati hrvatski jezik, i od velike su pomoći domaćinima. Sretni su što je posla za njih malo, što znači da je sve poduzeto da bude što manje problema. Svejedno, stalno su u ophodnji, a vrlo često njihovi državljani žele fotografiju za uspomenu s njima, što je najbolji znak koliko se osjećaju sigurno i bezbrižno na ljetovanju.-Prošle godine gradonačelniku Tonćiju Biliću uručeno je priznanje  ‘Makarska najsigurniji grad u Hrvatskoj’. Ponosni smo na nagradu, jer znamo da smo i mi svojim radom doprinijeli ugledu Makarske kao sigurnog grada. Međutim, valja se i dalje potvrđivati na tom planu – ističe Valentin Ivandić, uz pohvalu inozemnim kolegama na predanosti poslu i suradnji s makarskim policajcima.-Savjeti i informacije su naše oružje. Gosti, kako strani tako i domaći to prepoznaju, i svakodnevno možemo čuti koliko su oduševljeni Makarskom u kojoj se k tome osjećaju sigurno – naglašava Livnjanka Tonka Grgić, kojoj je ovo prvi put da sudjeluje u projektu ‘Sigurna turistička sezona’. (Makarsko Primorje)

1 KOMENTAR

  1. Dragi Valentino, sve sil lipo izjavio, ali koliko samja inftormiran nije međunarodno priznanje uručeno gradonaćelniku Makarske Biliću za projekt ” Makarska najsigurniji grad u Hrvatskoj” , već za projekt ” Gradskog centar za obavješčivanje Makarska (GCOM) a to je velika razlika.

    Hrvoje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime