Rezultati regionalnog dijela 54. državnog natjecanja još su jednom donijeli dobre vijesti makarskoj Glazbenoj školi – od ukupno 13 učenika čak 11 ih je osvojilo prve nagrade, dvoje je Sastanak udruga u kulturi s predstavnicima Grada završilo na drugom mjestu, a već kroz koji dan krenut će i državna razina natjecanja na kojoj se makarski učenici također imaju pravo nadati uspjehu.

Prve nagrade osvojili su harmonikaši Toma Rujak, Ante Selak, Šime Mateljak te Leon Rujak, zatim trubači Borna Puharić i Rina Markotić, flautistica Sara Romac, a možda posebno iskače rezultat violinista gdje su Marko Runtić, Anna Runtić, Monika Beus i Marijana Raboteg odnijeli prve nagrade čime će makarska škola, recimo, na skorašnjem državnom natjecanju (započinje već ovog vikenda) imati dvostruko više violinista od Splita, odakle se kroz regionalni dio u daljnje natjecanje plasiralo samo dvoje učenika. Što se tiče nagrađenih, spomenimo i drugoplasirane, odnosno flautisticu Andu Lalić, te klarinetisticu Anticu Matković. – U regionalnom dijelu su sudjelovale glazbene škole od Poreča do Prijem svjetskog prvaka u harmonici Ante Selaka kod gradonačelnika Dubrovnika, dok su se natjecanja odvijala u Zadru, Imoskom te Zagrebu. Naravno, jako smo zadovoljni rezultatima, kazao je ravnatelj Željko Vlaho pohvalivši svoje učenike, ali i nastavnike te korepetitore. Vezano za novosti u Glazbenoj školi Makarska, dodajmo da se škola trenutno priprema za dva velika projekta koja slijede već u travnju. Prvi je nastavak suradnje s glazbenom školom u Rigi (Latvija) – nakon što su Latvijci već bili gosti u našem gradu, devetoro makarskih nastavnika putuje početkom travnja u Rigu na zajednički koncert. Drugi projekt odnosi se na suradnju s glazbenom školom iz češkog Kolina, a odnosi se također na travanj kada će jedna od učenica makarske škole otputovati tamo i nastupiti solo sa simfonijskim orkestrom, u čijem će sastavu biti još osmero učenika Glazbene škole Makarska. (Makarsko primorje)

1 KOMENTAR

 1. Mostar i Hercegovina imaju tradiciju razvoja visokog školstva i školskih institucija od kraja 19. stoljeća. Prva škola sveučilišne razine datira još iz 1895. godine. to je bio Franjevački teološki studij.

  Viša pedagoška škola u Mostaru se osniva 1950. god
  Univerzitet po kojem se tako zločesto pljuje osnovan je 1977 god.Dakle Univerzitet sa tradicijom.A o ovim Mostarcima koje autor teksta spominje siguran sam da nisu Mostara vidili do 1993.Pitajte ih odakle su “šljegli”
  Pravi Mostarci su poznati izuzetno kulturni i nadasve uglađeni ljudi koji znaju cijeniti arhitekturu .To dokazuje i kako je Mostar izgledao prije nego su došli “došle” kako ih im zovemo.

 2. Ispričavam se komentar MOSTARAC se odnosio na objavljeni tekst
  KOMENTAR Tko je dozvolio priučenim građevinskim inžinjerima da narušavaju vizuru Makarske?

  UČENICIMA I PROFESORIMA SVE ČESTITKE NA OSTVARENIM USPJESIMA.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime