Jučer je u Ruminu u restoranu “Stari most” jedini hrvatski admiral Davor Domazet Lošo u društvu svog prijatelja Željka Domazeta, kandidata za načelnika općine Hrvace predstavio svoju knjigu “Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću” ili “Hrvatsko njihalo”.

Pred brojnim mještanima koji svi nisu ni mogli stati u restoran, svećenicima, uglednim gostima iz čitave Hrvatske, admiral Domazet Lošo objasnio je detaljno zašto bi izgradnja plinske termoelektrane bila pogubna za čitav Cetinski kraj.
– Hrvatka je po količini pitke vode, četvrta zemlja u Europi, a po kakvoći prva!, istaknuo je admiral Domazet Lošo te nastavio: “Ova knjiga pokazuje da Hrvatska ima najveći bazen pitke vode u Europi koji se proteže od Gorskog kotara do Dubrovnika, a da je središte tog bazena upravo cetinski sliv, odnosno u Hrvacama, a još preciznije u Perućkom jezeru. Nekim zločestim ljudima palo je na pamet da idu graditi termoelektranu na plin na samom središtu najvećeg bazena pitke vode u Europi. To samo po sebi govori da je to zločin za koji nema oprosta. E sad je pitanje hoće li se lokalna, županijska i državna politika, ali i Europa tome othrvati”.
Prema njegovim riječima jedan od dva nacionalna interesa održivog opstanka je da se cijela Hrvatska proglasi ekološkim dobrom.
– Hrvatska od svih europskih država jedina ima uvjete po Stockholmskoj deklaraciji iz 1972. godine proglasiti cijelu državu ekološkim dobrom, zaključio je admiral Domazet Lošo ističući kako su neki od pustinje stvorili raj, a mi od našeg raja stvaramo pustinju.
Mještanima se obratio i Željko Domazet pozvavši ih još jednom da se ujedine u borbi protiv investitora koji ne žele dobro Cetinskoj krajini te i službeno najavio svoju kandidaturu za načelnika općine Hrvace.
– Jedini put u borbi protiv vlasti koji su nas radi vlastitih interesa uvjeravali kako je plinska termoelektrana dobra za nas, dapače ekološka, jest smjena tih manipulatora koji nas godinama vuku za nos. Zato sam se odlučio kandidirati i pobijediti! Želim živjeti ovdje, kao i moja djeca i moj unuk, a sve dobro što želim sebi i svojoj obitelji, želim i svima vama, poručio je mještanima Željko Domazet.

1 KOMENTAR

  1. Svaka čast admirale i čudno da nigdje ne participiras u vlasti.
    Žalosno je da nitko od lokalnih političara nije bio na ovakvom vrhunskom predavanju ali i to govori o njima .Imamo jednog admirala i cijenimo to pa Srbi ga vise cijene nego Hrvati .

  2. Ima li NETKO iz starica koji je bio na predavanju u Rumunu.Dinja ih sve kupijo .Dinja kao stari doušnik dobro došao u partizanski satric.

  3. Nema lipšeg raja od rodnoga kraja. Bravo Domazeti, triba svoje štititi. Ovi lopovi nisu do danas ništa štitili, pa evo i Agrokora, Dinja i ostaloh kleptomana.

  4. Da građani imaju prave informacije i da nije Hrvatskoga jala, dica nam nebi selila iz cetinskoga kraja. Čestitka željku i admiralu Domazetu.

  5. Loše nam se piše dolaze Turski investitori uništit vodu zrak i stanovnike Sinjske krajune nas i našu dicu,i cile Dalmacije.Disu sad udruge zelenih nema ih.Sad im je u cilju da unište nam Rodni Dom Hrvatsku.Udruge se jave kad se viće Za Dom Spremni,Kad se moli Boga pred bolnicama da nema pobaćaja,Kad se koja zivotinja ubije.Kad se vridaju pederi parada ponosa jebala im ona mate.Rusi uzimaju naša polja naša sela zemljišta ,Sve naši tako zvani Hrvati prodaše za Judine Škude.Narode mislite svojom glavom ,a ne Prodat se za Judine Škude.

  6. E sad bi “biznismen” dosa na gotovo kad se sve napravilo….kako da ne….aj ne uznosi se..dobijes li 3 glasa mos se derat nogon u guzicu….

  7. Da si tako bio aran i zjaka kad je tribalo…..utekli bi cetnici cim bi tako zajapuren sta isprid njih…bez metka ispaljenog…onako…ode ti priko grane…sad pametujes…nes neeee…nes kako si naumio….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime