Jučer je u prostorijama tvrtke Nasadi d.o.o. održana konferencija za novinare na kojoj je direktor tvrtke Lenko Ugrinić najavio 3. Vrtnu izložbu cvijeća “Cvijet Zadra” koja će se održati od 20. do 23. travnja 2017. na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Direktor Ugrinić je istaknuo kako izložba nije samo hortikulturno događanje već i predturistička manifestacija koja zadarsku rivu dodatno obogaćuje, a ostavlja cvjetni trag cijelu sezonu.Ovalne gredice duž rive biti će prepuštene mašti i volji izlagača iz komunalnih i privatnih tvrtki diljem Hrvatske koje će i ove godine stručno povjerenstvo ocijeniti u nekoliko kategorija, a dodjela nagrada, za čiju izradu je zadužen Muzej antičkog stakla, održat će se na samom otvorenju 20. travnja u 11:00 sati.
Pomoćnica direktora Zrinka Prusac najavila je i ove godine cvjetno iznenađenje na gatu rive, ali i cvjetnu instalaciju tvrtke Nasadi koja će se nalaziti u gredici broj sedam.

Izložbu će pratiti bogat program događanja, od stručnih obilazaka gradskih Perivoja, dječjih predstava, te zabavnih i edukativnih dječjih radionica, gdje se istaknula radionica “Piši-riši” koja će se održati u petak 21. travnja i subotu 22. travnja s početkom u 10:00 sati u “Cvjetnom vrtu” u Perivoju Vladimira Nazora.

Inženjerka hortikulture Dora Maštrović Pavičić dodala je kako će ove godine biti i veći broj predavanja hortikulturnih stručnjaka iz cijele Hrvatske. Predavanja će se održati u četvrtak 20. travnja i petak 21. travnja u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice od 18:00 do 20:00 sati. Predavanja će obuhvatiti nove trendove, ali i trenutno aktualne teme poput zaštite palmi. U suradnji sa Foto-kino-video klubom Zadar održat će se i izložba fotografija u povijesnoj niši Perivoja kraljice Jelene Madijevke na temu “Cvjetni mirisi Mediterana”.

Osim najavljenih događanja na rivi će biti i prodajni dio, gdje će svim građanima biti dostupne raznovrsne sezonske sadnice privatnih proizvođača cvijeća i drugih proizvoda.

“Cvijet Zadra“ je izložba koja je karakteristična po tome što cvjetne kreacije ostaju u gredicama cijelu turističku sezonu, a uspjehu manifestacije svjedoči i “Posebno priznanje” koje je dodijeljeno u akciji Nasmiješeno sunce za izniman doprinosu uspješnom odvijanju turističke sezone u 2016. godini.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime