Kompleksnost stanja na Kosovu zahtijeva i našu konkretnu reakciju. Dijalog oružjem nije dijalog, već provokacija na daljnju eskalaciju. Ovaj događaj nije bio slučajan i osuđujem ubojstvo pripadnika kosovske policije, naglasila je zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak na plenarnoj raspravi o dijalogu Srbije i Kosova te nedavnom razvoju događaja, uključujući stanje u općinama na sjeveru Kosova

Eurozastupnica Glavak rekla je da na europskom tlu djeluje srpska paravojna skupina te da je za trojicu njezinih članova Aleksandar Vučić proglasio dan žalosti u Srbiji.

Složivši se da je potrebna temeljita istraga, eurozastupnica Glavak rekla je da su potrebne i konkretne mjere te podsjetila da Europska unija ima mehanizme za to.

„Ne želimo ratno-huškačku retoriku koja se odvija ovdje pred našim vratima. Blokade, tenzije i prijetnje – to je trenutno stanje“, rekla je eurozastupnica Glavak, podsjetivši da se Europska unija temelji na miru, suradnji i uzajamnom poštovanju.

„Ako Srbija želi postati dio naše obitelji, onda neka prihvati te principe“, zaključno je kazala zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime