Nezadovoljni ispunjavanjem obaveza iz kolektivnog ugovora potpisanog 4.srpnja ove godine, radnici Liburnije najavljuju prvi veliki prosvjed na zadarskom Autobusnom kolodvoru

Potvrdio nam je to i novi sindikalni povjerenik Darko Vukić. – Pripremamo prosvjed na kolodvoru narednih dana na kojem ćemo tražiti da se ispoštuju sve odredbe kolektivnog ugovora. Tražit ćemo i isplatu za srpanj i kolovoz u skladu sa kolektivnim ugovorom. U prosvjedu će sudjelovati oni radnici koji u tom trenutku neće biti u službi tako da će se autobusi voziti po voznom redu, kazao nam je sindikalist Vukić.

Doznajemo od još jednog izvora kako radnici Liburnije nisu nezadovoljni samo nepoštivanjem kolektivnog ugovora već i činjenicom da neki od njihovih kolega koji su uhvaćeni u lopovluku i dalje rade na svojim radnim mjestima. Većina radnika svoj posao obavlja časno i odgovorno za relativno skromnu plaću i tih nekoliko razbojnika u njihovim redovima narušavaju svima ugled.

Međutim, nije najveći problem u lopovima među radnicima koji doista predstavljaju tek nekolicinu svih zaposlenih. Najveću odgovornost snosi Edvin Šimunov, direktor tog prijevozničkog poduzeća još od prošlog stoljeća koji, sasvim je očito, ne kontrolira situaciju. U iščekivanju mirovne, Edvin Šimunov svojim ponašanjem ne čini dovoljno na iskorjenjivanju lopovluka pa umjesto izvanrednih otkaza, lopovima dijeli opomene. Stoga čudi da se radnici dosad nisu organizirali i pokrenuli prosvjed sa inicijativom za konačnu smjenu Edvina Šimunova, direktora koji ne zna koliko kilometara godišnje prođu autobusi Liburnije koju plaćamo svi mi, građani Zadra i Zadarske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime