Najizgledniji kandidati u borbi za gradonačelnika Makarske kao što smo jučer objavili su Dragica Vranješ, ili pak Joze Vranješ (iako je on svoj put odabrao kada je po drugi put obmanuo birače, prvi put kao NL na Zelenci, da bi po tom ušao u HDZ, a sada i birače HDZ-a kada je u pola mandata preuzeo funkciju tehničkog direktora Vodovoda)

Dragica Vranješ je svoj politički put započela preko Bruxellessa, da bi po povratku u rodnu Bašku Vodu, preuzela LAG ADRION, po direktivi mentora (Joska Roščića), te se nametnula kao alfa i omega, dok su marginalizirani bili oni koji su bili začetnici istog.

Udajom za Jozu Vranješa, njeni apetiti za funkcijama ne jenjavaju, dapače, kao novo rotkinja je strpljivo čekala premijera Andreja Plenkovića u hotelu Biokovo više sati, ne bi li se izjasnila o kandidaturi iako  je HDZ Baška Voda nije stavio kao prvi izbor.

Narodski rečeno „đon obraz“ u politici ne moraš imati kičmu, što kažeš moraš i poreći. Tako da ju je suprug svojevremeno reklamirao da je upravo ona riješila „spor“ sa pristupnom cestom kod HEP-a, za izlaz na magistralu. Želja za vlašću nije uopće upitna, falit će joj svakako svjetla saborske pozornice, te negledljiva još manje ugodna za slušati izlaganja, i uvlačenja određenim ministrima, jer njeno mjesto je uzeo, a tko drugi nego  policijski evidentirani nasilnik i napadač na hrvatskog branitelja Jure Brkan.

Drugi izgledni kandidat je sve prisutni politički vuk, gospodin, uglađen,strastveni lovac i šarmer, rado viđen u svim društvima, pogotovo među damama, sveprisutni ili od milja zvani „ujkan“ Marko Raos, najdugovječniji zaposlenik Blue Sun korporacije. O njemu ne treba previše govoriti, svi znamo da mu je san da se i njegovo ime nađe na mesinganoj pločici u gradskoj vijećnici u Makarskoj. U više navrata je pokušavao, uvijek na korak nikad  unutra. Ovo mu je iznimna prilika da ostvari svoj dječački san.  Mada je imao povijesnu priliku na posljednjem Gradskom vijeću zaustaviti sve ono što je izglasano, i biti heroj grada.

Da li su neki drugi faktori bili presudni to ćemo svakako pustiti čitateljima i građanima na volju.

Posljednji kandidat, iz ergele HDZ-a je Ivan Kotarac. Rođen početkom 90 tih, završio je niz privatnih škola, upitnog znanja, vokabulara, ali velikog srca i za stranku je spreman podnijeti veliku žrtvu. Poznato pleme Kotaraca krasi srčanost, ali ne i prevelika mudrost. Njegov najveći adut je Ivan Roglić. Sin poznatog makarskog građevinara, koji je oženio ni više ni manje nego sestru prvog čovjeka od Andreja Plenkovića. Na tu kartu igra i Ivan Kotarac. Rastao je u stranačkoj strukturi, počeo je kao pravi omladinac, nosao je vodu za bevandu, Colu za wiskey i led, nakon toga dobio je zadatak da kida tuđe plakate, i lijepi HDZ –ove. Nakon dobro odrađenih „šporkih“ poslova, dobio je priliku da vodi i mladež HDZ-a.  Po uzoru na svog oca, vladavina je bila zastrašivanje i tko ima drugačije mišljenje taj je neprijatelj. Dolaskom Jure Brkana na čelo grada, svog stranačkog ne baš mudrog, ali poslušnog vojnika je nagradio mjestom direktora gradske tvrtke.

Političko mentorstvo nad njim je uzeo Milan Ravlić kao predsjednik NO gradskog Stambenog gospodarstva. Tako da veseli plavušan i dalje nema potrebu misliti glavom već samo slušati.  Iskustvo je skupljao na ležaljkama kao iznajmljivač za Biokovku, premda su se i tu javile određene špekulacije i afere. Nastavio je preprodavajući maslinovo ulje, nakon čega je postao i predmetom sprdnje na društvenim mrežama. Prihvaćanjem funkcija, imao je par izjava za novine, gdje je svakako pokazao svu raskoš i vokabular, ali koga briga, 15.000,00 kn mjesečno je na kontu. Izvješće o radu nije predao 2 godine, reviziju pri preuzimanju firme nije ni napravio. Ali ima potencijala da bude gradonačelnik, ili dogradonačelnik. Vrijeme će pokazati.(NASTAVLJA SE…)

9 KOMENTARI

  1. Imat ce gradani Makarske besplatan cirkus i zabavu 4 godine vazno je biti poslusnik a znanje i struka za njih nisu bitni tuzna zemljo Hrvatska

  2. Jadna je Makarska i njezini stanovnici sa ovakvim osobama na rukovodećim pozicijama.
    Nikad noje bilo gore.
    Nažalost…. uhljebnička ekipa se međusobno podržava i “vlada” na stetu i sramotu nekad lijepog i uređenog gradića i svih u njemu i oko njega.

  3. vidi ovoga glibote ljevača Titovih bisti. Sad kad je uhljebio maloga u opčinu, sagradijo vilu sa lovon koju je drpija iz hvidre i sređivanjem penzija lažnim braniteljima i lažnim invalidiima može držat glavu i stav ka da je ’45 Berlin oslobodija, a ne ka da je radi njegova neznanja i nesposobnosti četvero vrsnih ljudi poginulo i ranjeno njih desetak. Samo takvome pukovniku more past na pamet kamionom na prvu crtu koja je napuštena prije toga.
    A o ovim ostalima hoštaplerima oko njega ne triba ni govorit. U pravoj pravnoj državi bi se tu dalo skupit stotinjak godina zatvora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime